6. října 2017 • 20:36

SESTŘIHY: Kometa smetla Liberec 7:2 a vede ligu. Třinec přehrál Spartu

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Trápení Sparty na hřištích soupeřů pokračuje i po 10. kole Tipsport extraligy, v němž padla v Třinci 1:4. Oceláři tak přeskočili Chomutov, který doma nestačil na Mountfield HK, naopak Mladá Boleslav zdolala Zlín. Druhé místo drží Plzeň, která po výhře 2:0 ve Vítkovicích vedla ligu. Zpět dolů ji odsunulo až vítězství Komety Brno nad Libercem. Výhru slaví i Jihlava, Pardubice naopak nenavázaly na triumf na Spartě a doma padly s Olomoucí 1:2 po prodloužení.



Rozhodl první gól v extralize

Třinecký klub se po minulé sezoně rozhodl, že chce dávat větší prostor svým odchovancům. A právě zásluhou hráčů z jeho líhně vedl už v šesté minutě 2:0. Cienciala krásně tečoval střelu Hrni, která ještě cinkla o břevno a zapadla do branky. Poté Ondřej Kovařčík překvapivě propasíroval bekhendovým pokusem puk z velkého úhlu za záda Aittokallia a zaznamenal premiérovou trefu v extralize.

V třinecké Werk aréně v té chvíli panovala bouřlivá atmosféra, která záhy na několik minut ztichla. Domácí fanoušci vytáhli transparent s nápisem "S hokejovým svazem padlo ticho na zem" na protest proti novince v disciplinárním řádu, která nově ostihuje nepřístojné chování diváků. Podle něj hrozí sankce i za zesměšňující či ponižující chování včetně posunků, gest a pokřiků vůči jakémukoli aktérovi utkání.

Pražané si stěžovali po svých předchozích zápasech s Olomoucí a Pardubicemi, že prováhali začátky, ale tentokrát vůbec nehráli v první třetině špatně. Hrubec ale kryl všechny jejich pokusy včetně šancí Vrány a Dvořáka. Další osm střel zblokovala obětavá obrana domácích. Navíc ještě mohl přidat třetí trefu Ocelářů Marcinko, který ale po kombinaci Martina Růžičky s Rothem minul zcela prázdnou branku.

SESTŘIH: Třinec - Sparta 4:1. Premiérovým gólem rozhodl Ondřej Kovařčík
Video se připravuje ...

V prostřední části se aktivita přenesla na hokejky Třince a šance se rodily výhradně na jeho straně. V největší Rákos nedotáhl sólový průnik, ale domácí to nemuselo mrzet, protože v první přesilové hře zápasu vymysleli Polanský s Martinem Růžičkou další krásnou akci. Na jejím konci stal Roth, který zamířil přesně horního růžku. Hosté se znovu nadechli až v závěru třetiny, kdy se dostával do úniku Kudrna, ale vracející se Adámek mu ztížil zakončení.

Zmar Sparty korunovali v poslední třetině Černoch s Pechem, kteří se po hrubé chybě Rákose v obranném pásmu řítili sami na Hrubce, ale situaci překombinovali. Další šanci sebral skvělý brankář Ocelářů Dvořákovi. A tak přišel trest Třince, který využil díky trefě Adamského i svou druhou přesilovou hru v zápase. Hrubec se ale nakonec z druhé nuly v sezoně neradoval, protože jej v 57. minutě překonal z mezikruží Forman.

Ohlasy trenérů:

Václav Varaďa (Třinec): "Pomohly nám dvě rychlé branky. První padla po teči, druhá byla šťastnější. Ale šli jsme tomu naproti. Sparta poté přidala, vytvořila si šance. Ty končily v náručí Šimona Hrubce, který podal opět výborný výkon, nebo minuly bránu. V přesilové hře jsme dokázali odskočit na 3:0 a ve třetí třetině jsme si už utkání takticky dobře pohlídali. Mrzí nás obdržená branka v závěru, byli bychom rádi za nulu pro Šimona. Děkuji klukům, speciálně těm mladším, kteří dnes byli vidět a na vítězství se také podíleli."

Jaroslav Nedvěd (Sparta): "Chtěli jsme se vrátit k zajištěnější obraně, ale inkasovali jsme do páté minuty dva góly a rozpadl se nám herní plán hned na začátku. Za stavu 0:2 jsme Třinec chtěli zmáčknout, dát kontaktní gól. Dostali jsme soupeře pod tlak, gól visel na vlásku. Pozitivní je, že síla a drajv v týmu je. Ale máme spoustu hráčů, kteří se střelecky trápí. S gólem se mužstvo zvedne, narostou mu křídla. To se nám teď nedaří. My jsme se agresivně tlačili do útoku, Třinec hrozil z brejků. Byl lepší na puku a zaslouženě zvítězil."

Góly

Domácí: 01:28. Cienciala, 05:34. O. Kovařčík, 28:50. Roth, 49:23. Adamský

Hosté: 56:40. Forman

Sestavy

Domácí: Hrubec (Strmeň) – M. Doudera, Krajíček (C), Linhart, Roth, D. Musil, Adámek – Rákos, Marcinko, Martin Růžička (A) – Adamský (A), Polanský, Svačina – Hrňa, Cienciala, Irgl – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski.

Hosté: Aittokallio (Honzík) – T. Pavelka, Tomáš Dvořák, Nedomlel, Zámorský, Mikuš, Kalina – Říčka, Reichenberg, Forman – J. Hlinka (C), P. Vrána (A), Klimek – Kumstát (A), Pech, Smejkal – Uher, Černoch, Kudrna.

Rozhodčí

Robin Šír, Petr Úlehla – Rudolf Tošenovjan, Milan Kis

Stadion

WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 200 míst)

Návštěva

4 927 (95 % celkové kapacity) diváků


Vítězná série Beranů skončila

Mladoboleslavští rozehráli duel dvou sousedů v tabulce velmi svižně a už po 77 vteřinách šli do vedení. Žejdlův pokus sice ještě pokryl Štůrala, jenže kotouč zůstal ležet za jeho zády, aniž by o tom zlínský gólman věděl. Využil toho Klepiš, který přetlačil beka Padrnose a otevřel skóre.

Další možnost nezužitkoval Orsava. V polovině šesté minuty už ale Štůrala, jenž zaskočil za Kašíka, který se zranil během rozcvičení před zápasem, lovil kotouč ze sítě podruhé. Pacovský u bočního hrazení snadno obelstil Matějíčka, bekhendem našel osamoceného Valského a ten pálil zblízka nekompromisně pod horní tyč. Urban navíc neproměnil své sólo.

Šanci na brzkou odpověď a návrat do zápasu ještě ztížil hostům Illo, když inkasoval dvě plus dvě minuty za hru vysokou holí. Nechybělo mnoho, aby Zlínským bylo ještě mnohem hůře, neboť v následné přesilovce Klepiš orazítkoval konstrukci branky.

SESTŘIH: Mladá Boleslav - Zlín 4:1. Středočeši ukončili vítěznou sérii Beranů
Video se připravuje ...

Bruslařský klub se přesto zanedlouho dočkal - ve 13. minutě dostal na hranici brankoviště hodně času na dorážku Orsava a s přispěním teče hostujícího kapitána Veselého zvýšil už na 3:0.

Ve druhém dějství již Mladoboleslavští tolik nedominovali, neboť s vědomím více než slibného vedení utlumili svou aktivitu v ofenzivě. Probudil ji opětovně až gól Ondráčka ve 36. minutě. Na ten ale už po 20 vteřinách odpověděl pohotový Orsava a domácí měli tříbrankový náskok zpět. Lenc navíc promáchl před prázdnou brankou, hned poté připravil Holík proti svým bývalým spoluhráčům šanci pro Musila, ten však zacílil vysoko nad.

Na konci 45. minuty byl Orsava blízko dovršení hattricku, jenže z mezikruží pálil po ledě těsně mimo. Chvilku nato jel Lenc ve vlastním oslabení ze strany sám na Štůralu, mezeru mezi jeho betony ale nenašel. Plamínek hostující naděje mohl rozfoukat Okál, jenže tváří v tvář proti Maxwellovi neuspěl. Další komplikace Mladá Boleslav nedopustila.

Ohlasy trenérů:

Patrik Augusta (Mladá Boleslav): "Nám se povedla náramně první třetina a myslím, že rozhodla celé utkání. Ve druhé třetině se soupeř hodně zlepšil, ale my jsme zároveň nehráli to, co první třetinu. Trošku jsme si asi mysleli, že to pro nás bude jednoduché. Soupeř výborně ubránil naše přesilovky, v nichž jsme si mohli utkání zjednodušit do koncovky, ale zaplaťpánbůh jsme dali rychle čtvrtý gól poté, co jsme inkasovali. Ten zápas definitivně rozhodl."

Robert Svoboda (Zlín): "Nám se vůbec nepodařil vstup do utkání, i když jsme věděli, že domácí do toho určitě půjdou ze začátku naplno. Přišly rychlé tři góly domácích ze situací kolem brány, byli jsme tam nedůrazní. Hodně to ovlivnilo další průběh utkání. Pak jsme se trošku zvedli a dali i gól na 1:3, ale to nestačilo. Paradoxně jsme dnes ubránili vynikající přesilovky domácích, ale když dostaneme góly dorážkami z brankoviště, je to neomluvitelné."

Góly

Domácí: 01:17. Klepiš, 05:28. Valský, 12:09. Orsava, 35:43. Orsava

Hosté: 35:23. J. Ondráček

Sestavy

Domácí: Maxwell (J. Růžička) – Hanzlík (C), Eminger, J. Říha, Němeček, Stříteský, Hrdinka, Knot – Lenc (A), P. Holík, P. Musil – Valský, T. Knotek, Pacovský – Orsava, Žejdl, Klepiš (A) – Martin Procházka, Urban, P. Kousal.

Hosté: Kašík (Štůrala) – Řezníček, Matějíček, Freibergs, Ferenc, Valenta, Padrnos, Gazda – Roberts Bukarts, Honejsek, Šťastný – Kubiš (A), P. Sedláček, J. Ondráček (A) – O. Veselý (C), Popelka, Okál – Illo, Fryšara, Rihards Bukarts.

Rozhodčí

Hribik, Souček – Lhotský, J. Svoboda

Stadion

ŠKOENERGO Aréna

Návštěva

2 875 diváků


Jihlava je devátá, Litvínov poslední

Litvínov přijel do Jihlavy s několika změnami v sestavě. Do branky se postavil Kantor, do druhého útoku vrátil trenér Radim Rulík Kanaďana Nichollse a ve třetí pětce se objevil Matoušek, ale ani rotace ve formacích severočeskému týmu k bodům na ledě nováčka nepomohly, byť utkání začalo hodně opatrně.

V páté minutě se ocitl sám před Škarkem Nejezchleb, ale ještě než litvínovský hráč stačil zakončit, domácí bek mu vypíchnul puk. Góly začaly v Jihlavě padat až v prostřední části hry. V 26. minutě otevřel skóre Žálčík, když do prázdné branky poslal kotouč po kombinační akci Anděla s Hlinkou.

Za deset minut vedla Dukla o dvě branky. Tomáš Kubalík v rohu kluziště vybojoval puk, najel si před branku, kde využil nedůrazu litvínovských obránců a po kličce gólmanovi skóroval. Radoval se tak z první branky v pátém utkání po svém návratu do extraligy po osmi letech v zahraničí.

SESTŘIH: Jihlava - Litvínov 4:1. Nováček prohloubil krizi poslední Vervy
Video se připravuje ...

Hostům se podařilo snížit na začátku třetí části. Po 42 vteřinách využil početní výhodu Nejezchleb, který zakončoval do prázdné brány. Jenže za dalších pět minut už znovu Dukla vedla o dvě branky, když také dokázala zužitkovat přesilovou hru. Čachotský si vyměnil puk s Hubáčkem, který našel před brankou úplně volného Semana a ten se zakončením do prázdné branky neměl problém.

Dukla poté vše vsadila na defenzívu a začala bránit už od středního pásma. Hosté si s obranným valem dlouho nevěděli rady a prakticky vůbec nedokázali ve zbytku hracího času ohrozit vážněji Škarkovu branku. Necelé čtyři minuty před koncem stanovil konečnou podobu výsledku tečovanou střelou po nahození Šidlíka Hlinka.

Ohlasy trenérů:

Petr Vlk (Jihlava): "Jsme spokojeni s výsledkem, ale vítězství se nerodilo lehce, protože první třetina z naší strany byla trošičku upachtěná. Poté, co jsme vstřelili první gól, jsme se trochu uklidnili. Je škoda vyloučení před koncem druhé třetiny. V oslabení jsme následně inkasovali. To byla situace, která by se neměla stávat a měla by se řešit úplně jinak. Jinak si ale hráči zaslouží dík, protože od druhé třetiny předváděli cílevědomý tlak."

Radim Rulík (Litvínov): "Myslím, že Jihlava zápas vyhrála zaslouženě. První třetina sice skončila bez branek, ale v té druhé nám dvakrát ujeli, dali dvě branky, to je dostalo na koně. Sice na začátku třetí části jsme snížili. To nejhorší, co se mohlo stát, bylo za stavu 1:2 bylo zbytečné vyloučení Dietze a pak jsme ještě na naší střídačku vyhodili puk. To nás zabrzdilo. Rozhodující byl podle mě gól, který jsme inkasovali na 1:3. Pak už Jihlava jen bránila. Z hlediska produktivity byla lepší než my a zaslouženě vyhrála. Situace v tabulce není příjemná, ale musíme se s ní poprat."

Góly

Domácí: 25:10. Žálčík, 35:23. T. Kubalík, 45:59. F. Seman, 56:48. M. Hlinka

Hosté: 40:42. Nejezchleb

Sestavy

Domácí: Škarek (Volden) – de la Rose, Suchánek, Šidlík, Půža, Bryhnisveen, Ulrych, Váňa – T. Kubalík, Skořepa, Jiránek – Čachotský, F. Seman, Rys – Žálčík, M. Hlinka, Anděl – Macík, R. Hubáček, Protasenja.

Hosté: Kantor (Petrásek) – Sörvik, Baránek, Gula, L. Doudera, K. Pilař, Dietz, Z. Sklenička – F. Lukeš, Nejezchleb, Jánský – J. Černý, M. Hanzl, Nicholls – Trávníček, Jurčík, Matoušek – J. Doležal, Válek, M. Hořava.

Rozhodčí

Stadion

Horácký zimní stadion, Jihlava


Výhru Východočechů vystřelil Koukal

Východočeši nastoupili i s posilou z Mladé Boleslavi, útočníkem Martinem Látalem. Utkání začalo v tempu a dlouhé okamžiky se hrálo bez zásahu sudích. Dvě větší šance na obou stranách se udály v sedmé minutě. Nejprve neuspěl Skokan s přihrávkou na Sklenáře mezi kruhy, hned poté na druhé straně mohl střílet do prázdné branky Bednáře, který ale nezkrotil puk.

Při signalizované výhodě Pirátů po střele Vondrky puk projel podél brankové čáry a nenašel ani hůl připraveného Humla na druhé straně. Rybár si poradil i s rychlou střelou Poletína ve 14. minutě. Před koncem první třetiny si i hosté zahráli přesilovku, ve které na Laca nevyzrál Látal.

Na začátku druhé části měli Chomutovští možnost početní výhody, kterou nakonec ve 25. minutě využil střelou z levého kruhu Slovák. Za 88 vteřin hosté vyrovnali, když po Koukalově přihrávce obránce Pláněk zamířil do odkryté branky. Možnost Pirátů pak měl Lauko, ale přihrávku z rohu nedokázal usměrnit za Rybára. V polovině duelu zkoušel Lacovu pozornost z hranice brankoviště Kukumberg.

SESTŘIH: Chomutov - Mountfield HK 2:3. Severočeši doma padli potřetí v řadě
Video se připravuje ...

Na přelomu druhé a třetí třetiny měli hosté na 56 vteřin výhodu přesilové hry pěti proti třem a s jejím koncem vyrovnal Köhler, jenž zasunul puk vedle Lacova betonu. Ve 45. minutě Mountfield otočil stav, když Bednář ke skórování do prázdné branky Koukala.

O chvíli později Východočeši nabídli domácím přesilovku, kterou se štěstím využil Poletín a snížil. Vyrovnat mohl vzápětí Chlouba, jenž v tísni minul vzdálenější tyčku Rybárovy klece. V závěru Chomutovští nedokázali vyrovnat při tlaku ani v power play.

Ohlasy trenérů:

Petr Martínek (Piráti Chomutov): "Viděli jsme vyrovnané utkání s minimem šancí. Byla velká škoda, že jsme po našich chybách v obranném pásmu inkasovali hned potom, co jsme se dostali do vedení. Na konci druhé třetiny jsme měli dvě zbytečná vyloučení, které hosté potrestali. Snažili jsme se utkání zkorigovat, ale bohužel se nám to povedlo jenom na 2:3. Hradec si to poté pohlídal."

Václav Sýkora (Hradec Králové): "Chtěli jsme do utkání vstoupit aktivně, chtěli jsme mít dobrý pohyb, což se nám povedlo. Obě mužstva hrála z pozorné obrany a moc šancí k vidění nebylo, i když byla na každé straně jedna neproměněná gólovka. Dostali jsme sice do vedení 3:1, ale Chomutov rychle odpověděl z přesilovky, takže to byl vyrovnaný zápas až do konce. Jsme rádi, že se nám podařilo týmovým výkonem a nasazením dotáhnout utkání do vítězného konce."

Góly

Domácí: 24:18. Slovák, 49:44. Poletín

Hosté: 25:46. Pláněk, 40:38. Köhler, 44:48. Koukal

Sestavy

Domácí: J. Laco (Š. Lukeš) – Mrázek, Flemming, Grman, Valach, Dlapa, Slovák, Buchtela – Vondrka (C), Huml (A), Tomica (A) – Skokan, V. Růžička, Sklenář – Koblasa, Lauko, Poletín – V. Tomeček, Chlouba, Chrpa.

Hosté: Rybár (J. Sedláček) – Cibulskis, Gregorc, F. Pavlík, Graňák, Pláněk, Vydarený – Šimánek, Dragoun, Köhler (A) – Cingel, Kukumberg, Jaroslav Bednář (C) – Červený, Koukal (A), Vopelka – Látal, Džerinš, Jarůšek.

Rozhodčí

Hodek, Svoboda – Zavřel, Kajínek

Stadion

SD ARÉNA

Návštěva

4298 diváků


Plzeň dočasně vede, rozhodl Kubalík

Plzeň v Ostravě zůstávala dlužna pověsti nejúdernější extraligové ofenzívy. Vítkovice na ni ovšem byly dobře připraveny a sílu Indiánů eliminovaly pozornou hrou ve středním pásmu, přes kterou se hosté v první dvacetiminutovce s obtížemi prosazovali.

První třetina přinesla naprosté minimum gólových situací, kterým určitě vévodila dvojitá dorážka Schleisse z deváté minuty, ale Bartošák na brankové čáře prokázal výtečný reflex.

Defenzivní opatrnost Vítkovic ale postupně opadala a brejkových situací na straně Plzně ve druhém dějství výrazně přibylo. Domácí ve 29. minutě pustili hosty dokonce do nájezdu dva na gólmana, ale vítězem nerovného souboje byl Bartošák, který po Kubalíkově přihrávce vychytal Stacha. Hosté se ještě minimálně dvakrát dostali do dalších přečíslení, ale zakončení jim nikdy nevyšlo.

SESTŘIH: Vítkovice - Plzeň 0:2. Západočeši pošesté v řadě vyhráli a jsou druzí
Video se připravuje ...

Vítkovice na svou vyloženou příležitost čekaly až do 36. minuty. Brejk Szturce s Oleszem volal po gólu, ale Olesz stoprocentní šanci promarnil nepřesnou střelou. Domácí útočník navíc v úvodu třetí části odkráčel na trestnou lavici a Škoda z přesilovky poprvé udeřila. Kubalíkův pokus od modré čáry zastínoval před Bartošákem Mertl a hosté od 46. minuty vedli.

I bez brankářské jedničky Svobody působila Plzeň vzadu sebejistě. Domácím dnes navíc zoufale nešly přesilovky, v nichž si při honbě za vyrovnáním mohli pomoci a Hylák v oslabení ani nečelil žádné gólové ráně. V oslabení jim navíc ujel Mertl a málem rozhodl.

Vítkovice se v závěrečné desetiminutovce marně dobývaly k plzeňské bráně. Úder z milosti však dostaly až deset sekund před koncem z hole Gulaše, který v power play do prázdné branky pojistil triumf Indiánů a jejich čtvrtou výhru nad Vítkovicemi v řadě.

Ohlasy trenérů:

Pavel Trnka (Vítkovice): "Bylo to bojovné utkání s nádechem play off. Taková rozhodují přesilovky, bohužel my jsme z těch našich nebyli schopni dopravit kotouč do brány. Soupeř to v přesilovce jednou dokázal a rozhodl."

Ladislav Čihák (Plzeň): "Bylo to bojovné a bruslivé utkání, pro diváky asi ne moc atraktivní, protože dlouho nepadaly góly. První třetina byla nahoru dolů, měli jsme dvě šance, které jsme nedali. Ve druhé třetině jsme něco změnili, měli jsme další šance, ale když jsme měli tlak, vždycky ho přerušilo nějaké vyloučení. Bylo to takové rozkouskované. Pak už to bylo o jednom gólu. My jsme byli šťastnější. Soupeř v závěru tlačil, ale my jsme to odbojovali a odbránili."

Góly

Domácí:

Hosté: 45:16. D. Kubalík, 59:50. Gulaš

Sestavy

Domácí: Bartošák (Dolejš) – Hrbas, Baranka, Sloboda (A), Klok, Trška, Výtisk (A), Puzič – Tybor, O. Roman, D. Květoň – Dej, Lev, Olesz (C) – P. Zdráhal, Š. Stránský, Szturc – Hudeček, Kolouch, Kurovský.

Hosté: Hylák (Sochůrek) – Jones, Moravčík, P. Kadlec (C), D. Sklenička, Čerešňák, Pulpán – Gulaš (A), Mertl, Kindl – Indrák (A), Stach, D. Kubalík – Straka, Kracík, Schleiss – M. Chalupa, Preisinger, Hollweg.

Rozhodčí

Mrkva, Kika – Gebauer, Lederer

Stadion

Ostravar aréna


Cenné dva body vystřelil Skladaný

Už první minuty naznačily, že ačkoliv v zápasech Pardubic padá nejvíce gólů, tak tentokrát půjde spíše o defenzivní podívanou. Domácí dostali brzy k dispozici dvě přesilovky v řadě, ale střely Hunkese ani Tomáška se neujaly. Olomouc vážněji zahrozila v závěru první části, kdy po úniku přestřelil Ostřížek.

Prostřední třetina byla na zajímavé momenty bohatší. Olomouc bez potíží ubránila čtyřminutovou přesilovku Pardubic a v oslabení hosté dokonce udeřili. Strapáč ujel do brejku a kotouč s pomocí dojíždějícího obránce Trončinského dostal do sítě. Domácí viditelně nebyli ve své kůži a vyráběli řadu nepřesností. A to ještě Knotek trefil z dorážky tyčku.

Olomouc se po gólu nikam hnát nemusela, ale nebyla daleko od dalších gólů. Po ostrém zákroku skončil zápas pro pardubického Wisharta a hosté měli k dispozici pětiminutovou přesilu, kterou na 105 vteřin ještě vylepšilo další vyloučení. Klouček se měl co ohánět, Lašovu schoval do lapačky, při ráně Škůrka mu podruhé v zápase pomohla tyč.

SESTŘIH: Pardubice - Olomouc 1:2pp. Hanáci venku vyhráli potřetí v řadě
Video se připravuje ...

Postupem času se hosté stále více zatahovali do obrany, ale Dynamo bylo v útočném pásmu dlouho bezzubé. K vyrovnání jim nepomohly ani dvě přesilové hry. Konrád odolával až do 54. minuty, kdy odražený kotouč dotlačil do branky Rolinek. Domácí rázem ožili a za chvíli před prázdnou brankou promáchl Vondráček.

Zápas dospěl do prodloužení, kam si Olomouc přenesla ještě 84 vteřin přesilovky. Tu sice hosté nevyužili, ale už při hře čtyři na čtyři předložil Jakub Galvas kotouč Skladanému, který bez potíží trefil nekrytou část branky.

Ohlasy trenérů:

Otakar Janecký (Pardubice): "Věděli jsme, že Olomouc nebude hrát otevřený hokej, ale spíše z obrany, celoplošně a disciplinovaně. Ze začátku jsme měli tlak, dvě přesilovky, ale nedali jsme gól, což nás možná trochu utlumilo. Na druhou stranu jsme ubránili pětiminutovou přesilovku, kdy jsme doufali, že nás to nakopne, ale bohužel nic, vyrovnat jsme dokázali až v závěru třetí třetiny. V prodloužení stálo štěstí na straně Olomouce."

Zdeněk Moták (Olomouc): "Bylo to vyrovnané utkání poznamenané častými vyloučeními. My jsme bohužel neproměnili dlouhou přesilovku pět na tři, ale paradoxně jsme v oslabení vstřelili branku, což pro nás bylo dobré znamení. Po pardubickém gólu na 1:1 bylo znát, že oba týmy chtějí brát tři body, byly tam šance na obou stranách. Za bojovný, obětavý a poctivý výkon jsme si druhý gól a druhý bod zasloužili."

Góly

Domácí: 53:40. Rolinek

Hosté: 25:02. Strapáč, 62:18. Skladaný

Sestavy

Domácí: Klouček (Kacetl) – Wishart, Hunkes, Čáslava (A), Cardwell, Trončinský, Holland, Ščotka – Treille, Tomášek, Vondráček – Rolinek (C), Bojko, Quenneville – Perret, Poulíček, P. Sýkora (A) – Beran, Dušek, M. Kaut.

Hosté: Konrád (Falter) – Vyrůbalík (C), Škůrek, Ondrušek (A), Houdek, L. Galvas, J. Galvas – Laš, J. Knotek (A), Sundher – Burian, R. Vlach, Eberle – Holec, Strapáč, Skladaný – Ostřížek, Mráz, Buc – Rác.

Rozhodčí

Stadion

Tipsport arena


Kometa popáté v řadě za tři body!

Liberec se snažil v úvodních minutách o aktivní útočnou hru. Jednodušeji přecházel střední pásmo, z převahy ale nic nevytěžil. Akce končily buď nepřesnou koncovkou, nebo si s nimi poradil brankář Čiliak.

Kometa se dostávala do tempa pomaleji, v úvodu utkání zápolila s rychlým založením útoku. Postupně ale srovnala krok a v závěru úvodní třetiny po Zaťovičově přihrávce se před brankáře Willa dostal Erat, který otevřel skóre zápasu.

Na inkasovaný gól zareagovali Bílí Tygři v úvodu druhé třetiny, kdy v rozmezí pěti minut otočili skóre. Nejdříve ve 21. minutě při přesilovce pouhou vteřinu před návratem vyloučeného Tomáše Svobody vyrovnal Bakoš a druhý gól Liberce přidal Ordoš.

Hokej dostal parametry finálového duelu z loňské sezony. Kometa přidala na obrátkách, soupeře dostala pod tlak. Krejčík při přesilovce tvrdou střelou od modré čáry orazítkoval tyčku.

SESTŘIH: Kometa - Liberec 7:2. Brno má pošesté v řadě plný počet bodů
Video se připravuje ...

Při další početní výhodě rozehráli Brňané nacvičený signál a po Eratově přihrávce vyrovnal tvrdou střelou do horního růžku Vincour. V závěru druhého dějství při vlastním oslabení vybojoval Erat u modré čáry v obranném pásmu kotouč a po jeho přesné přihrávce Zaťovič po sólovém útoku vstřelil třetí gól Brna.

Kometa o svém vítězství definitivně rozhodla v úvodu poslední dvacetiminutovky, kdy v rozmezí tři minut přidala další tři góly. Z toho dva dala v přesilovkách. Nejdříve se prosadil Krejčík a pak dvakrát Haščák. Bílí Tygři zcela vypadli z tempa a zápas se rozmělnil do několika šarvátek. Výsledek v 52. minutě pečetil Vojtěch Němec.

Ohlasy trenérů:

Petr Haken (Brno): "Pro nás to byl těžký začátek zápasu. Konec první třetiny ale vyvrcholil naší krásnou brankou. Věřili jsme, že druhá třetina začne tak, jak skončila první. Dva inkasované góly byly ovlivněny našimi chybami. Špatně jsme sehráli závěr oslabení. Při druhé brance jsme nestačili dostřídat. Liberec ale tolik dalších brankových šancí v této části neměl. O výsledku rozhodl konec druhé třetiny, kdy se nám podařilo otočit výsledek. V poslední části jsme už byli na ledě jen my. Kontrolovali jsme utkání a výkon byl z naší strany výborný."

Filip Pešán (Liberec): "Do utkání jsme nevstoupili špatně. Věděli jsme v jaké pohodě Kometa hraje. Chtěli jsme být aktivní, vytvořit si šance a konečně jít do vedení v zápase venku. I když byla první třetina vyrovnaná, tak se nám to nepovedlo. Ve druhé třetině jsme do 35. minuty byli o chlup lepší, měli spoustu šancí, dali dvě branky. V nepovedeném závěru jsme se ale zbytečnými fauly dostali do oslabení. Kometa v přesilovce vyrovnala a dokonce v naší početní výhodě šla do vedení. Tento závěr druhé třetiny rozhodl o utkání. Ovlivnilo to i náš špatný vstup do třetí části. V ní nás Kometa učila v efektivitě zakončení."

Góly

Domácí: 17:54. M. Erat, 35:29. Vincour, 37:48. Zaťovič, 41:53. J. Krejčík, 43:11. Haščák, 44:55. Haščák, 51:24. V. Němec

Hosté: 20:41. Bakoš, 25:57. Ordoš

Sestavy

Domácí: Čiliak (Vejmelka) – Barinka, Štencel, Gulaši, J. Krejčík, Malec, Bartejs – Zaťovič (A), Hruška, M. Erat (A) – T. Svoboda, V. Němec, Haščák – Dočekal, L. Čermák (C), Vincour – Mallet, Nahodil, H. Zohorna.

Hosté: Will (Stezka) – Ševc (C), Jánošík, Šmíd (A), Plutnar, Derner, Pyrochta, Havlín – L. Krenželok, P. Jelínek (A), Lakatoš – Jašek, Bulíř, Bakoš – Ordoš, Vantuch, Bartovič – Hrabík, D. Špaček, Jeník.

Rozhodčí

Hejduk, Kubičík – Komárek, Jelínek

Stadion

DRFG Arena, Brno

Návštěva

7485 diváků


Z V VP PP P Skóre B
1. Plzeň 52 28 7 9 8 172:123 107
2. Mountfield 52 26 7 7 12 146:101 99
3. Třinec 52 24 6 8 14 143:122 92
4. Vítkovice 52 26 4 6 16 157:119 92
5. Brno 52 23 6 9 14 148:121 90
6. Pardubice 52 20 5 6 21 128:139 76
7. Liberec 52 18 9 4 21 132:138 76
8. Olomouc 52 16 10 7 19 129:136 75
9. Zlín 52 18 8 4 22 121:140 74
10. Sparta 52 18 5 7 22 140:150 71
11. Chomutov 52 13 10 9 20 132:155 68
12. Ml. Boleslav 52 15 6 8 23 118:139 65
13. Jihlava 52 12 7 7 26 106:139 57
14. Litvínov 52 10 7 6 29 118:168 50

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud