6. srpna 2016 • 22:36

Hradec doma na Mountfield Cupu válí. Po Ufě sejmul i Omsk

Autor: ryp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z téhle vizitky musí jít respekt. Hradec hlásí: Dvě ruské lodě potopeny! Na domácím Mountfield Cupu porazil v pátek Ufu, v sobotu dokázal přetlačit v prodloužení Omsk. Prohrával 0:2, ale z potíží se dokázal vyhrabat. Znovu řádil první útok, prsty měl ve všech hradeckých gólech. Jaroslav Bednář dal jeden sám, na další vyhrál, devětatřicetiletý veterán chytil slinu, na turnaji už si připsal čtyři body.



Smotat deku a vyrazit k vodě? Byla by to škoda. Hradec na svůj zimák dál láká na parádní hokej. Diváci bouřili, užívali si další jízdu Mountfieldu. S Omskem to byl hodně svižný hokej plný divokých momentů. Letní lehárko? Ani náhodou. Zdeněk Čáp skončil po drsném naražení na mantinel v krvi. Týmy se rvaly, šlo o výsledek. Ne jenom o to si zápasem zpestřit přípravu před sezonou.

„Omsku se poslední dobou moc nedaří vyhrávat. Bylo vidět, jak teď za úspěchem šli, nám tak půlku zápasu všude chyběl krok,“ přiznal hradecký trenér Václav Sýkora. „Přežili jsme klinickou smrt, několikrát nás podržel brankář Jarda Pavelka,“ přidal se kapitán Jaroslav Bednář. Jeho parta prohrávala 0:2, hra trochu drhla.

Ovšem v poslední dvacetiminutovce domácí soubor kopnul do vrtule!

Bum, bum. Dva góly prvního útoku a bylo srovnáno. V prodloužení trefil výhru Gregorc. Tohle byla velká hradecká jízda. „Cením si toho, že jsme se dokázali zmobilizovat,“ prohlásil Sýkora. Kralovala znovu první lajna. Trio Bednář, Džerinš, Červený odehrálo skvělý zápas. V pátek rozebralo Ufu, teď deptalo Omsk. Podepsalo se pod všechny tři góly. „No, nedokážu si vůbec představit, co přijde, až nám to začne fakt jezdit,“ smál se Bednář. Gól na 1:2 dal sám, vyrovnávací vymyslel pro Džerinše. „Je krásné vidět, jak to klukům šlape. Z branky se mi ty jejich kousky pozorují moc hezky,“ chválil první letku brankář Pavelka.

Hradec má po dvou zápasech 5 bodů a je nejblíž triumfu na celém turnaji. V neděli od 18 hodin se utká s Pardubicemi.

H. Králové – Omsk 3:2 pp
Branky: 47. Bednář, 53. Džerinš, 62. Gregorc – 17. Burdasov, 30. Lauta.

Hradec: Pavelka – Vydarený, Pláněk, Štajnoch, Dietz, Gregorc, Čáp, Bača, Plášil – Bednář, Džerinš, Červený – Jarůšek, Knotek, Pavlík – Dej, Kukumberg, Köhler – Beránek, Bulík, Nedvídek – Kopta. Trenér: Sýkora.
Omsk: Šilin (30. Kostin) – Martynov, Medveděv, Ďervuk, Kutějkin, Gustafsson, Ahnelöv, Miščenko, Rogov – Burdasov, Roy, Lauta – Paršin, Zubov, Pestuško – Lemťugov, Kučerjavenko, Malcev – Fajzullin, Juňkov, Pěrežogin.

Sedmigólová smršť Ufy

Co vyšlo Pardubicím na Mountfield Cupu první den, druhý už ne. V pátek získaly skalp Omsku a dělaly si zálusk i na Ufu. Neklaplo to. Po 10 minutách se zdálo, že mají docela slušné šance, rychle vedly 2:0.

„První třetina byla parádní, ale pak se to celý pos...,“ trefně glosoval Lukáš Nahodil. Dvacet minut, sedm gólů, nebylo co řešit. „Tenhle úsek se nám nepovedl. Vůbec,“ zlobil se Nahodil. Dynamo závěr dvěma góly ještě zdramatizovalo, takže výsledek nevypadal tak strašně.

„Nakonec jsme se do zápasu ještě vrátili, ukázali jsme, že nějaký charakter máme, nebylo tam, že bychom si šli konec už jen odklouzat,“ poznamenal pardubický útočník.

Pardubice – Ufa 5:7 (2:0, 1:7, 2:0)
Branky: 9. Mallet, 10. Nahodil, 23. Tomášek, 41. Rolinek, 59. Schaus - 21. Lepistö, 28. Kuljaš, 29. Nestěrov, 34. Omark, 35. Chripunov, 38. Kornějev, 40. Soin. Rozhodčí: Pešina, Pražák – Flégl, Polonyi.

Pardubice: Růžička (41. Klouček) – Schaus, Čáslava, Rýgl, Ščotka, Horyna, Havlík, Nedbal, Zajíc – Sýkora, Tomášek, Hubáček – Bárta, Nahodil, Rolinek "C" – Mallet, Kaut, Beran – Rapáč, Pipek, Panna. Trenér: Draisaitl.
Ufa: Gavrilov – D. Vorobjev, Lepistö, Loginov, Kornejev, Kuljaš, Arzamascev – Soin, Lisin, Lazarev – Bodrov, Engqvist, Kaprizov – M. Vorobjev, Nestěrov, Omark – Hartikainen, Černov, Petriščev – Chripunov, Garejev, Kotljarevskij. Trenér: Zacharkin.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud