17. dubna 2014 • 07:34

Hokejisty Švýcarska posílí na MS z NHL Brunner, Josi a Weber

Autor: ČTK
Trenér hokejistů Švýcarska Sean Simpson může počítat v přípravě na květnové mistrovství světa v Minsku se třemi posilami z NHL. Už v úterý se k týmu připojí útočník Damien Brunner z New Jersey a obránce Roman Josi z Nashvillu, až o týden později se zařadí do týmu úřadujících vicemistrů světa zadák Yannick Weber z Vancouveru.


Brunner s Josim by tak mohli zasáhnout i do zápasů s Českem v Euro Hockey Challenge, které se hrají v pátek 25. dubna v Neuenburgu a v neděli 27. dubna v Basileji. Rozhodne se o tom ale až v příštím týdnu.

Osmadvacetiletý Brunner, který loni při působení v Detroitu ve své premiérové sezoně v NHL na mistrovství světa ve Stockholmu chyběl, si v této sezoně v dresu New Jersey připsal v 60 zápasech 25 bodů za 11 branek a 14 asistencí.

O pět let mladší Josi, který byl loni na světovém šampionátu vyhlášen nejužitečnějším hráčem, zaznamenal v ročníku v dresu Predators v 72 duelech 40 bodů za 13 přesných zásahů a 27 přihrávek. Pětadvacetiletý Weber za Vancouver sehrál 49 duelů a připsal si 10 bodů za šest tref a čtyři asistence.

Všichni tři reprezentovali Švýcarsko i na únorových olympijských hrách v Soči.

Články odjinud


Články odjinud