23. července 2014 • 18:37

Je to běh na delší trať, řekl kapitán přebudované Slavie Latka

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Po delším rozmýšlení se fotbalista Martin Latka po roce a půl vrátil do pražské Slavie a do nového ligového ročníku povede přebudovaný tým jako kapitán. Věří, že červenobílí dají zapomenout na předchozí nevydařené sezony, je mu ale jasné, že úspěch nemusí přijít hned.


"Doufám, že minulá sezona se nebude opakovat. Samozřejmě máme úplně nový mančaft, došlo ke generační výměně, spousta starších hráčů odešla. Bude chvíli trvat, než si to sedne," řekl dnes novinářům Latka.

Mužstvo se z velké části obměnilo a noví hráči si na sebe stále zvykají. "V přípravě jsme spolu skoro všichni hráli poprvé. Bylo to znát a ještě to i znát bude. Není to otázka dvou měsíců, je to běh na delší trať. Budeme se snažit, aby ten časový úsek byl co nejmenší a výsledky se dostavily, ale myslím, že to ještě nějakou dobu potrvá," mínil Latka.

S ohledem na přestavbu kádru si nedává žádné cíle v podobě konkrétního umístění. "Samozřejmě bychom se chtěli pohybovat v horní polovině tabulky, ale víc neřeknu. Zatím nemáme tu konfrontaci s jinými týmy, nemáme srovnání. Až pak se můžeme bavit o tom, jak na tom jsme," podotkl Latka.

Věří, že Slavia bude předvádět úplně jiné výkony než v uplynulém ročníku. Potřebuje zlepšit útočnou fázi, v minulé sezoně totiž dala jen 24 branek, nejméně ze všech ligových týmů. "Se střílením gólů jsme měli problém, už když jsem odcházel," řekl.

"Měli bychom se prezentovat kompaktním, bojovným výkonem. Nejsme v pozici, kdy bychom měli někoho vyloženě kombinačně přehrávat. Musíme se odrazit od poctivého výkonu," dodal devětadvacetiletý stoper.

Do Slavie se vrátil po skončení smlouvy v německém Düsseldorfu a hned ji do nové sezony povede jako kapitán a hlavní lídr. "Ale myslím, že zkušených je nás tu víc. Rozloží se na to víc hráčů, mělo by si to kočírovat tak pět šest lidí. Navíc jednotlivec ve fotbale nikdy nic nedokáže, tahounem v daný okamžik na hřišti může být i mladý hráč," dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud