29. července 2014 • 16:14

Polák byl dva měsíce po příchodu do Norimberku zvolen kapitánem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Bývalý fotbalový reprezentant Jan Polák byl před startem nové sezony zvolen kapitánem druholigového Norimberku. Třiatřicetiletý záložník přišel teprve před dvěma měsíci jako volný hráč z Wolfsburgu a povede bavorský tým za návratem do bundesligy.


Polák, jenž v Norimberku působil už v letech 2005 až 2007, dostal důvěru od nového trenéra Valériena Ismaëla. "Chtěli jsme kapitána, který dokáže aktivně zasahovat do hry a bude klíčovou postavou mužstva," vysvětlil volbu Ismaël na oficiálním webu soutěže.

Zástupcem Poláka bude argentinský obránce Javier Pinola. "Oba mají hodně zkušeností a jsou zvyklí brát na sebe zodpovědnost. Už během přípravy šli příkladem," doplnil francouzský kouč. V týmu má ještě útočníka Tomáše Pekharta a záložníka Ondřeje Petráka, další Čech Adam Hloušek po sestupu do druhé ligy odešel do Stuttgartu.

"Těším se na tento úkol a jsem rád za důvěru trenérů. Kapitánská páska v Norimberku je pro mě něčím speciálním. Jsem hrdý, že mohu vést tým na hřišti," řekl Polák, který také nastupoval za Anderlecht Brusel, Liberec a Brno.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud