1. srpna 2014 • 07:31

Ploješť patří k nejtěžším soupeřům v předkolech, tvrdí Kozáčik

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Plzně tušili, že Petrolul Ploješť bude těžkým soupeřem a to se v úvodním duelu 3. předkola Evropské ligy potvrdilo. Viktoria vybojovala remízu 1:1 až v nastavení a podle brankáře Matúše Kozáčika ji čeká ještě hodně těžká odveta. Zvláště když Ploješť řadí k nejtěžším soupeřům, se kterými se Plzeň za čtyři roky v předkolech utkala.


"Hráli výborně dopředu. Je to jeden z nejtěžších soupeřů, co jsme v předkolech potkali," míní Kozáčik, který pomohl Plzni postoupit například přes Lokeren či Maribor. "Není to moc známý tým, ale my věděli, že nás nečeká nic lehkého a oni to potvrdili," dodal.

Také reprezentační záložník Daniel Kolář ocenil sílu soupeře. "Ploješť je silná ve hře dopředu, všichni jejich útoční hráči jsou hodně šikovní a mají kvalitu. Vzadu jsou slabší, ale dali jsme jen jeden gól, tak zas tak slabí nebyli," hodnotil.

Právě Kolář se stal hrdinou, když na hřiště přišel pět minut před koncem a v nastavení vyrovnal na 1:1. "Šel jsem na dlouhý centr, snažil jsem se k míči dostat přes obránce, on tam šel kopačkou, já tam ale byl dřív a nějak to tam spadlo," popisoval gólovou akci Kolář. "Jak moc důležitý gól to byl, to se teprve uvidí. Musíme zvládnout odvetu, která bude ještě těžší, než první zápas," míní.

Podobného názoru je i Kozáčik. "Je to pořád otevřené, oba týmy mohou postoupit. Bude to velice těžké, ale věřím, že to zvládneme," řekl plzeňský gólman.

Toho stejně jako ostatní Viktoriány překvapilo, že v základní sestavě nebyl nejlepší rumunský hráč Adrian Mutu. "Překvapilo nás to, ale od jejich trenéra to asi bylo i taktické. Věděl, že je to rozdílový hráč a že ve druhé půli může něco udělat a to se mu i povedlo. My jsme ho nechali zakončit a bohužel to trefil," litoval Kozáčik, kterého Mutu překonal 15 minut před koncem střelou k tyči.

Byl to tak zápas náhradníků, když i za Plzeň skóroval střídající hráč. "Ale k Mutuovi bych se teda nepřirovnával," prohlásil Kolář. "Oba týmy mají široké kádry, ale hrát může jen jedenáct hráčů. Pak je kvalita i na lavičce," dodal.

Jelikož se Plzni dlouho nedařilo využít některou z šancí, byl důležitý výkon brankáře Kozáčika, který několikrát rychlým vyběhnutím hasil hrozící šanci soupeře. Při jednom z vyběhnutí dostal kolenem do hlavy. "Trefili mě kolenem na spánek, tak jsem se trochu lekl, ale nic mi není, tak to snad bude v pohodě," oddechl si Kozáčik.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud