16. září 2014 • 22:35

Na OH v Riu 2016 bude k dispozici 7,5 milionu vstupenek

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Na soutěže olympijských her za dva roky v Riu de Janeiro bude k dispozici zhruba 7,5 milionu vstupenek. Brazilští pořadatelé dnes oznámili, že ve snaze udělat hry co nejdostupnější pro fanoušky bude 3,8 milionu z těchto lístků stát maximálně 70 realů (asi 640 korun).


Orientační ceny vstupenek dnes zveřejnil organizační výbor OH 2016 v tříminutové internetové prezentaci na kanálu YouTube. "Chceme umožnit přístup na hry co největšímu množství fanoušků," uvedli pořadatelé.

Vstupenky budou rozděleny do pěti kategorií od A do E, přičemž v kategorii A budou lístky na nejatraktivnější akce. Například na slavnostní zahájení 5. srpna 2016 budou v prodeji lístky až ve výši 4600 realů (42 tisíc korun). Na basketbalové či atletické finále se nicméně půjde dostat za 1200 realů (11 tisíc korun), což je například v případě finále běhu na 100 m dvakrát méně než před dvěma lety v Londýně.

Zájemci o vstupenky se mohou začít na oficiálním webu registrovat v listopadu a od března do května příštího roku se budou rozhodovat, o jaké soutěže mají zájem. O tom, zda vstupenky získají, rozhodne stejně jako v případě nedávného mistrovství světa ve fotbale v Brazílii los. Druhá fáze prodeje je plánována na červenec 2015 a zúčastnit se jí budou moci pouze ti, kteří se zapojili už do první vlny. Neúspěšní uchazeči budou mít přednost.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud