23. října 2014 • 20:03

Zápas EL Slovan Bratislava - Sparta narušili hostující chuligáni

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Zápas Evropské ligy mezi fotbalisty Slovanu Bratislava a Sparty byl kvůli řádění hostujících fanoušků ve 41. minutě přerušen. Chuligáni prolomili plot sektoru pro hosty a pronikli na vedlejší tribunu stadionu Pasienky, kde napadli několik domácích příznivců. Situaci uklidnil až zásah policejních těžkooděnců a po pauze dlouhé zhruba 35 minut se pokračovalo. Pražský tým nakonec vyhrál 3:0.


Příznivci Sparty o sobě dávali od začátku zápasu vědět a nejprve skandovali urážlivé pokřiky a naházeli na plochu světlici a několik sedaček. Čtyři minuty před přestávkou se jim podařilo prolomit dvě bariéry jejich sektoru a pronikli mezi fanoušky Slovanu.

Když několik domácích příznivců uteklo před sparťanskými chuligány na atletickou dráhu vedle hrací plochy, švédský rozhodčí Martin Strömbergsson zápas přerušil a hráči odešli do kabin. Řádění se nejprve pokusila zastavit bezpečnostní služba, ale neúspěšně. Situaci uklidnil až příchod policejních těžkooděnců, byť s notnou prodlevou.

Bezpečnostní komise UEFA poté rozhodla, že se bude pokračovat a hráči se po 35 minutách vrátili na trávník a dohráli zbytek bezbrankového poločasu. Příznivci však byli prostřednictvím hlasatele varováni, že v případě dalších problémů bude utkání ukončeno.

Oběma klubům nyní hrozí sankce od UEFA. Zástupci unie dokonce během přerušení informovali Spartu, že pokud by se utkání ukončilo, byl by zápas kontumován ve prospěch Slovanu. "Moc chuti dohrávat jsme to neměli, ale hrozilo, že to kontumují v náš neprospěch," řekl kapitán Sparty David Lafata.

"Vyčkáme na zprávu delegáta utkání a hodnocení ze strany UEFA, teprve pak můžou následovat naše další kroky. Teď nikdo z nás nemá dostatek informací, co přesně se dělo, třeba za ochozy. Tyhle informace teprve budeme sbírat," uvedl mluvčí Sparty Ondřej Kasík.

Stadion na Pasienkách přitom málem neprošel schválením UEFA pro zápasy evropských soutěží. Slovan nakonec funkcionáře přesvědčil, aby dostal výjimku. "Když jsme se kvalifikovali, největší otázka byla, kde budeme hrát. Padalo, že bychom hráli v Edenu, že bychom hráli v Maďarsku v Györu, 60 kilometrů daleko, všichni byli zklamaní a nakonec se stalo tohleto," řekl ve vysílání České televize bývalý trenér Slovanu František Straka.

Slovenská policie zatím neinformovala, zda v souvislosti s výtržnostmi na stadionu během utkání zadržela chuligány. Policejní zásah hodlá vyhodnotit až poté, co celou akci ukončí a vyprovodí fanoušky hostujícího týmu na cestu do vlasti. Podle informací ČTK strážníci ještě před zápasem předvedli dva Čechy pro podezření z útoku na policisty.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud