25. října 2014 • 20:53

Pospíšila motivuje, že ho zmínil reprezentační trenér Vrba

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Jablonecký fotbalista Martin Pospíšil prožívá nejlepší střelecké období kariéry. Jednou brankou přispěl k dnešní výhře 4:2 nad Teplicemi a přestože je odehráno teprve dvanáct ligových kol, má na kontě poprvé v životě už čtyři vstřelené góly za sezonu. K výbornému výkonu ho motivoval i trenér národního týmu Pavel Vrba, který o něm mluvil jako o jednom z možných adeptů reprezentačního dresu.


"To, že mě trenér Vrba zmínil, jsem si přečetl a určitě mě to potěšilo. Motivuje mě to do další práce, abych se do reprezentace třeba podíval," řekl novinářům Pospíšil, který zatím za národní celek odehrál jediný zápas předloni v listopadu.

I v dnešním utkání s Teplicemi potvrdil formu a úvodním gólem pomohl k výhře 4:2. Prosadil se z centrovaného přímého kopu, který před brankou nikdo netečoval a míč skončil až v síti. "Kopeme to takhle já jako pravák z levé strany a levák z druhé strany. Zahráváme to tak, aby to skončilo v bráně, když to žádný hráč netečuje. Kluci tam výborně skákali, clonili gólmanovi. Propadlo to tam, štěstí pro mě," pochvaloval si Pospíšil.

Poprvé v kariéře dal v jedné sezoně čtyři góly a to je odehráno teprve dvanáct kol. "To, že dávám góly, je přesně to, co mi chybělo. Produktivita mi byla vždy vyčítána. Jsem rád, že mi to tam teď padá," uvedl.

"Cítím se výborně, je to dané i tím, že mám kolem super spoluhráče. Styl, kterým hrajeme, mi hodně sedí. Doufám, že se nezadrhnu a těch gólů přidám ještě víc," řekl Pospíšil, který hraje v Jablonci na pozici středového ofenzivního záložníka.

Posteskl si, že si jeho tým dnešní zápas zbytečně zkomplikoval, když během necelých pěti minut druhé půle přišel o vedení 2:0. "To bylo špatné, ale ukázali jsme sílu. Dali jsme další dva góly a myslím, že jsme zaslouženě vyhráli," uvedl Pospíšil.

Jablonec si výhrou pojistil třetí místo v tabulce a vzdálil se svým pronásledovatelům. "Řekli jsme si na začátku sezony, že chceme hrát o poháry. Je jasné, že se v té trojce chceme udržet. Teď nás do konce podzimu čekají ještě čtyři kola, tak musíme získat co nejvíc bodů, ať tam i přezimujeme," řekl Pospíšil.

V prvním ze zbylých čtyř duelů čeká Jablonec za týden podještědské derby v Liberci. "Slyšel jsem, že tam Jablonec strašně dlouho, nebo snad ještě nikdy, nevyhrál. Máme jediný úkol, teď to zlomit," dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud