20. listopadu 2014 • 20:45

Hokejisté Třince ukončili hradeckou sérii domácích výher

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Třince zvítězili v předehrávce 22. kola extraligy na ledě Hradce Králové 5:1 a upevnili si vedení v soutěži. Oceláři mají v čele náskok pěti bodů na Litvínov, který má ale zápas k dobru. Hosté zlomili odpor soupeře třemi góly na přelomu druhé a třetí třetiny, dvakrát skórovali v přesilových hrách.


Hradec potvrdil, že na Třinec v této sezoně neumí. Na jeho stadionu utrpěl potupný šestigólový debakl a také ve vlastním prostředí se mu nedařilo. Skončila tak jeho vítězná domácí sedmizápasová série.

"I když jsme doma Hradec vysoko porazili, tady jsme chtěli hrát na 0:0, tady málo týmů vyhrává. Proto je výsledek překvapivý," radoval se po utkání kapitán hostů Jiří Polanský.

Skóre otevřel v 15. minutě Kreps, na jehož branku zareagoval o minutu později junior Nedvídek, jenž si zkušeně počkal a trefil se přesně pod Hrubcovu vyrážečku. Také odpověď Ocelářů byla blesková. Tvrdá Foltýnova střela v 18. minutě propadla Kantorovi pod rukou. Pro dvacetiletého obránce to byla první branka ve druhém startu v extralize. Nakonec to byl gól vítězný.

Hosté ve druhé třetině předvedli, že se cítí výborně ve chvílích, kdy je na ledě nerovnovážný stav. Nejprve potvrdili, že jsou týmem, jenž je nejvíce vylučovaný, co se týče dvouminutových trestů. Ve čtyřech oslabeních za třetinu ale ani jednou neinkasovali, i když Mertl se Šimánkem měli velké šance. Na hradecké hře v početní výhodě měl vliv i fakt, že kvůli zraněným zádům nenastoupil do první formace matador Kudrna.

Naopak hosté v přesilovkách dvakrát udeřili. Nejdříve se štěstím, Trončinského křížnou přihrávku v 38. minutě srazil bruslí do branky hradecký útočník Červený. A o minutu později stačila hostům jen dvanáct vteřin trvající převaha pět na tři, již podražením zapříčinil také brankář Kantor. Dorážkou se prosadil kapitán Polanský.

Pokud domácí mysleli před třetí třetinou na zvrat, záhy byli vyvedeni z omylu. Ve 23. vteřině závěrečné části se trefil pod horní tyč reprezentant Orsava. Kantora překonal v signalizované výhodě - a Třinec v této situaci skóroval v utkání podruhé, podobně padla i Foltýnova branka.

"Před třetí třetinou jsme hráče varovali, že to Hradec umí otočit, ale gól v prvním střídání to zlomil," pochvaloval si Václav Varaďa, asistent trenéra Ocelářů, kteří zakončili šňůru čtyř zápasů na kluzištích soupeřů třetí výhrou.

Hradci ke snížení nepomohla ani série přesilovek, třinecký počet vyloučení se nakonec zastavil na čísle devět. "Zápas byl hodně o speciálních formacích, přesilovky hrály velkou roli. Třinec v nich našel cestu, my ne," uvedl kouč domácích Peter Draisaitl, který ale věří, že dnešní prohra týmu pomůže najít pokoru pro zápasy na kluzištích soupeřů, v nichž se Východočechům zatím nedaří. "Nebyla to otázka soupeře, jednoduše nejsme tak semknutí jako v minulosti. Musíme se vrátit k týmovému duchu," řekl obránce Peter Frühauf.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud