23. listopadu 2014 • 14:12

Golfista Stenson vyhrál finále European Tour v Dubaji

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Švédský golfista Henrik Stenson vyhrál finálový turnaj European Tour a jako první obhájil v Dubaji titul. Na děleném druhém místě skončil první hráč světa Rory McIlroy, který měl již před začátkem akce pro nejlepších šedesát hráčů jisté prvenství v celoročním hodnocení seriálu evropské PGA Tour Race to Dubai.


Stenson vyhrál se skóre -16 a díky triumfu se posune na druhé místo světa. McIlroy, Angličan Justin Rose a Francouz Victor Dubuisson měli o dvě rány méně.

Do finálového kola vstupoval v čele Španěl Rafa Cabrera-Bello a ještě tři jamky před koncem vedl. Na šestnáctce a sedmnáctce ale poslal míč do vody a své naděje na velký titul doslova "utopil". Naopak Stenson ukázal finiš hodný šampiona a o prvenství rozhodl dvěma birdie na tříparové sedmnáctce a pětiparové osmnáctce.

Na začátku druhé devítky finále chyboval i Stenson. Na jedenáctce zahrál double bogey. "Nevzdával jsem se a bojoval. Par na dvanáctce byl životně důležitý, pak jsem se uklidnil. Když jdete štěstí naproti, tak býváte odměněni," řekl Stenson.

McIlroy vedl po prvním dnu, ve druhém a třetím kole ale chyboval, přesto se málem dostal do rozstřelu o titul. "Hodně si vážím týdnů, jako byl tento, kdy nehraju nejlépe a přesto jsem schopen bojovat o prvenství," řekl letošní vítěz amerického i evropské finančního žebříčku, král majorů British Open a PGA Championship a člen vítězného evropského týmu v Ryder Cupu. "Mám za sebou skvělou sezonu," řekl.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud