23. listopadu 2014 • 17:26

Sparta i podruhé v sezoně porazila Pardubice, tentokrát 4:2

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Sparty porazili ve 23. kole extraligy Pardubice 4:2 a ukončili tak sérii tří domácích porážek. Pardubice naopak počtvrté za sebou nebodovaly. Dvěma body za gól a asistenci se pod výhru Pražanů podepsal forvard Jan Buchtele, který právě v Pardubicích hokejově vyrostl.


"Toužili jsme samozřejmě uspět. Nebylo v tom nic zvláštního, ale po celkem dlouhé době už jsme chtěli doma i kvůli našim fanouškům vyhrát," řekl asistent domácího trenéra Zdeněk Moták a narážel tak na fakt, že v listopadu se Sparta doma radovala vůbec poprvé.

Sparta začala aktivně a v začínající druhé minutě rozezvučel tyč za zády hostujícího gólmana Kristana povedenou ranou z kruhu pro vhazování Buchtele. V osmé minutě nejprve promrhali Pražané 18 vteřin dvojnásobné početní výhody, ale v té klasické už otevřeli skóre. Poláškovo nahození tečoval před brankovištěm clonící kapitán Rolinek.

Vzápětí mohl zvýšit Cingel, jenže nedal, na trestnou lavici chvilku poté putoval Pech a po nahození od modré čáry, které brankář Staňa jen vyrazil, slavil vyrovnání úspěšně dorážející Ščotka. Na konci 14. minuty při další přesilovce Východočechů uháněl sám na Kristana po Čáslavově chybě Buchtele, Kristana však nepřelstil. Spartě přesto ještě před přestávkou vrátil vedení s klidem a přehledem zakončující Cingel.

Do druhé třetiny si Sparta přenesla přesilovku, ale větší možnost přišla až po jejím skončení: Mikuš ale nedokázal dostat puk do odkryté branky. Pardubičtí šli pak velmi krátce po sobě dvakrát do čtyř, ve druhém případě potrestal jejich nedisciplinovanost do prázdné branky dorážející Sabolič. Snížení měl na hokejce Gregorc, po přečíslení dvou na jednoho ale gólová tečka chyběla.

Velmi podobně jako se předtím provinili hosté, stihl dva tresty záhy po sobě mladý domácí forvard Chlapík. Zejména v prvním případě musel na dálku hodně děkovat po Sýkorově ráně bez přípravy Staňovi, že se nevracel do hry dříve. Sparta sice odolala v oslabení, jenže pak z nenápadné akce zamířil přesně pod horní tyčku Špaček a bylo to znovu jen o gól - 3:2.

"Byla to taková přetahovaná, ve druhé třetině to bylo nahoru dolů, ale my jsme dnes měli za cíl vyhrát za každou cenu, i kdybychom tam ten puk měli sníst," prohlásil domácí útočník Tomáš Rolinek.

Zkraje třetí dvacetiminutovky potrápil Staňu v přesilovce opět Sýkora, vyrovnat mohl i Půhoný, ale Sparta odolala a sama v 54. minutě kontrovala. Souhru bývalých hráčů Pardubic zakončil po Ďalogově parádním pasu tváří v tvář Kristanovi Buchtele. "To nám hodně pomohlo, že jsme zase odskočili a uklidnili se tak," připustil Marek Ďaloga. Zvýraznit rozdíl ve skóre měl příležitost ještě i Kumstát, tentokrát byl ale Kristan úspěšnější.

"Prožíváme teď slabší období. Jednak výsledkově, jednak herně. K zápasům venku nám nevyšel ani domácí zápas s Libercem. Navíc nám chybí v obraně dva zkušení beci Kočí s Benákem a myslím si, že na té defenzivě je to znát. Také vypadl Nahodil a rozpadla se nám i úderná druhá lajna. Celkově máme slabší období, ale musíme se s tím nějak poprat a pokusit se dovézt nějaké body z Plzně," uvedl hostující kouč Zdeněk Venera.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud