25. listopadu 2014 • 21:12

Boleslav zaskočila Brno dvěma góly v oslabení a utnula jeho sérii

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Komety Brno prohráli ve 24. kole extraligy na domácím ledě s Mladou Boleslaví 2:3 a skončila jejich série jedenácti zápasů, ve kterých bodovali. Naopak Mladá Boleslav si připsala už čtvrté tříbodové vítězství v řadě. První dvě branky vstřelili hosté ve vlastním oslabení. Dva góly dal Martin Látal a dva body si připsal za premiérový extraligový gól a asistenci slovinský reprezentant Mitja Robar.


Úvodní třetina mnoho brankových šancí nenabídla. Boleslavští vsadili na defenzivní taktiku, s níž si navzdory územní převaze Brňané nevěděli příliš rady a nedokázali se prosadit v koncovce. Pozornou obranu prokládali navíc hosté rychlými protiútoky. Kritická chvíle potkala Kometu v poslední minutě úvodní třetiny, kdy po faulech Koreise a Dočekala získala Boleslav hned v úvodu druhého dějství 89 sekund dlouhou přesilovku pět na tři.

"Začátek jsme prospali. Nehráli jsme vůbec dobře. Puky nám přeskakovaly hokejky, soupeř nás přebruslil. Dvě třetiny byly z naší strany špatné. Kdybychom hráli celý zápas tak jako v poslední, tak asi utkání zvládneme," poznamenal útočník Brna Martin Dočekal.

Během dvojnásobné početní výhody ale hosté ani jednou vážněji brankáře Čiliaka neohrozili. Vynahradili si to ve 28. minutě při vlastním oslabení. Nejdříve domácí Honejsek trefil tyčku, z následného protiútoku zaváhal obránce Kempný, kterému nevyšel riskantní pokus zachytit puk. Tím se otevřela cesta Látalovi, který forhendovým blafákem Čiliaka překonal.

Po inkasovaném gólu přidali Brňané na obrátkách. Tlačili se do útoku, ovšem chyby v kombinační souhře využívali hosté k bleskovým výpadům do otevřené obrany. Těsně před koncem druhé třetiny si první útok Komety vypracoval vyloženou šanci, Vojtěch Němec měl před sebou prázdnou branku, ale trefil pouze tyč.

V rozmezí pouhých 38 sekund v úvodu druhé třetiny inkasovala Kometa další dva góly. Nejprve ve vlastním oslabení překonal Čiliaka Robar a svůj druhý gól v zápase vstřelil Látal.

"Můj druhý gól se dá označit spíše za nepovedenou střelu. Ale vítězství si nesmírně ceníme. Bojovali jsme a snažili se hrát náš útočný hokej. Hodně nám pomohly první dva góly v oslabení, což nebývá běžné v utkání, kde dáte celkem tři branky," řekl Látal.

Kometa se pokoušela výsledek ještě korigovat a Čermák snížil. "Tlak bohužel přišel příliš pozdě," posteskl si Čermák, po jehož gólu Burian navíc opět rozezvonil tyčku. Čtyři sekundy před koncem se při přesilovce trefil Kempný, bojovně naladěná Boleslav už si však plný bodový zisk nenechala vzít.

"Štěstí jsme dnes určitě neměli. Ale nějaké další góly jsme měli dát. Naopak jsme dostali branky z naší nedůslednosti, kdy jsme zdvojovali hráče a další byl sám před brankou. To se nám nesmí stávat," řekl Dočekal.

Velkou oporou boleslavského týmu byl brankář Martin Růžička, který přišel zatím na měsíční hostování z Pardubic, kde ale v novém ročníku extraligy nechytal. "Měl jsem na začátku obavy, protože jsem dlouho nechytal. Byla to nádherná premiéra, kluci mně hodně pomáhali. V závěru se Kometa vzpamatovala. Ale měli jsme naštěstí dostatečný náskok," uvedl Růžička, jehož výkon po utkání vyzdvihl i kouč Marian Jelínek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud