31. prosince 2014 • 15:55

Zemřel bývalý motocyklový závodník Frank Mrázek

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Ve věku 78 let zemřel v Brně bývalý motocyklový závodník Frank Mrázek. Ve své kariéře získal v roce 1962 titul mistra Československa, dvacetkrát byl v různých kategoriích mistrem Kanady a dvanáctkrát mistrem USA. O úmrtí ČTK informovala Mrázkova sestra Dana Dubšíková, manželka bývalého motokrosového reprezentanta Vladimíra Dubšíka.


Mrázek emigroval v polovině šedesátých let minulého století do Kanady společně se svou tehdejší manželkou a bývalou krasobruslařkou Janou Mrázkovou, která reprezentovala Československo na olympijských hrách 1960 ve Squaw Valley, kde skončila čtvrtá.

Ve své bohaté kariéře odjel Mrázek více než 2000 závodů, z toho v téměř 1300 skončil na stupních vítězů. Svůj jediný český titul získal s koupenou motorkou ve třídě do 350 ccm, tehdy dokázal porazit i jezdce továrních týmů. Po roce 1989 se vrátil z emigrace domů a věnoval se závodění ve veteránské kategorii. Ještě letos začátkem července startoval v rámci Grand Prix Revival na Masarykově okruhu v Brně.

Poslední rozloučení s Františkem Mrázkem bude v Brně ve středu 7. ledna v 15:30 v obřadní síni krematoria v Jihlavské ulici.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud