30. ledna 2015 • 23:37

Bahenský po duelu proti Spartě:Střídačky jsem si naštěstí nepletl

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Ve čtvrtek odešel Zdeněk Bahenský ze Sparty na hostování do Karlových Varů a už v pátek proti svým bývalým spoluhráčům hrál. Musel ale spolknout pořádně hořkou pilulku. Sparta Karlovy Vary deklasovala 9:1.


"Jak padl šestý sedmý gól, tak byl konec. Pak už jsme se jen snažili nedostat další," popisoval svojí nevydařenou premiéru v dresu Energie devětadvacetiletý útočník.

Západočeši na Spartě už před polovinou zápasu prohrávali 0:7. "Čekal jsem, že to bude vyrovnanější, ale nějak nám to tam napadalo," přiznal Bahenský. "Na začátku zápasu jsme šli do tří, dostali jsme branku. A když jsme na začátku druhé třetiny chtěli dát nějaký kontaktní gól, tak jsme naopak dostali další. A pak už to bylo těžké."

Pokyny od trenérů do závěru zápasu byly podle Bahenského jednoduché - dohrát utkání se ctí. "Už moc neinkasovat a připravit se na další zápas. A už nedělat zbytečné chyby," řekl Bahenský, kterého Sparta uvolnila do Varů na hostování do konce aktuální sezony.

"Byly to zvláštní pocity, pořád jsem koukal na jejich střídačku, co se tam děje," přiznal po zápase a s mírným úsměvem dodal: "Střídačky jsem si při střídání naštěstí nepletl, i když tři roky jsou dlouhá doba. Nějak jsem to zvládnul, cítil jsem se docela dobře a naše lajna si vytvořila pár šancí."

Přestup do Energie se podle Bahenského, který letos nastupoval i v dresu prvoligového Kladna, domluvil velmi rychle. "Ve středu jsem jel na zápas do Kladna a volal mi agent, že probíhají nějaká jednání. A večer po zápase jsem měl na mobilu esemesku, ať mu zavolám. Společně jsme si to odsouhlasili a ve čtvrtek jsem přestoupil," popisoval důrazný útočník.

Osobně přesun ze třetí Sparty do Varů, které hrají ve spodní části tabulky, nepovažuje za pohoršení. Spíše naopak. "Na Spartě je přeplněný kádr, navíc platí pravidlo o mladých hráčích, takže jsem se na led moc nedostával," uvedl Bahenský. Situace by se prý nezlepšila ani v play off. "Ve Varech vím, že si zahraju. Že si můžu bodově a herně letošní sezonu ještě zlepšit a že se dostanu do pořádného zápasového tempa. Cítím se, že bych se mohl trefovat. Snad to půjde a budu pro tým přínosem," dodal Bahenský.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud