1. února 2015 • 13:22

Skála byl mezi cyklokrosaři do 23 let sedmý,vyhrál Vanthourenhout

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Cyklokrosař Jakub Skála skončil na světovém šampionátu v Táboře v závodě jezdců do 23 let sedmý. Titul získal Belgičan Michael Vanthourenhout, který triumfoval s náskokem 10 vteřin před krajanem Laurensem Sweeckem a Nizozemcem Stanem Godriem, jenž zůstal zpět o další čtyři sekundy.


"Je to pěkné, ale není to medaile. Výkon myslím na stupně vítězů byl, ale chyběla mi troška štěstí," řekl novinářům Skála.

Největší ambice z českých závodníků měl mít osmnáctiletý Adam Ťoupalík, letošního mistra republiky v elitní kategorii však hned v úvodu zbrzdily technické potíže a nabral velkou ztrátu. "Po nájezdu do terénu se to v prvních zatáčkách nahustilo, jeden ze soupeřů do mě najel, spadl mi řetěz mezi převodník a rám a nemohl jsem to nahodit," popsal Ťoupalík.

Tím jeho naděje na přední umístění pohasly a Ťoupalík, jenž se z úplného chvostu prodral na 22. místo, byl hodně zklamaný. "Udělala se mi tam smyčka a už se to nedalo dohnat. Strašně mě to mrzí, chtělo se mi brečet. Jet se jinde a kdyby nešlo o mistrovství světa, nedojel bych to. Ale kvůli fanouškům jsem bojoval," uvedl.

Do šest okruhů dlouhého závodu vyrazil nejlépe z celého pelotonu Skála a v popředí byl i Nipl. Oba se udrželi přes několik potíží na trati mezi nejlepšími, ale na boj o medaili to nestačilo. O desítku usiloval dlouho hlavně Nipl, ale nakonec obsadil 11. příčku.

V cíli uvedl, že mu spíše svědčila tvrdší trať zkraje závodu, ta však pod náporem slunečních paprsků postupně povolovala. "Jak jsem tam jel kolem čtvrtého, pátého místa, tak jsem se cítil hrozně dobře. V závěru mi to však už tolik nešlo na té trati, opravdu hodně povolila. Navíc mi dvakrát za sebou spadl řetěz. Jedenácté místo pro mě není výhra, ale ani zklamání," zhodnotil Nipl.

"Kluci hráli významnou roli, jezdili prakticky o medaili. Je to pěkné, jeden sedmé místo, další jedenácté. To je fakt paráda. Ťoupalík jel skvěle, ale měl v prvním kole smůlu," litoval reprezentační trenér Stanislav Bambula.

Vanthourenhout vybojoval zlato po loňské druhé příčce za krajanem Woutem van Aertem, jenž už letos nastoupí v kategorii elite.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud