1. března 2015 • 22:29

Výhra v kanadském bodování je bonus navíc, řekl litvínovský Hübl

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Útočník Litvínova Viktor Hübl se stal poprvé v kariéře nejproduktivnějším hráčem základní části hokejové extraligy. Šestatřicetiletý útočník nasbíral 58 bodů za 21 branek a 37 asistencí a výrazně tak přispěl Litvínovu ke druhému místu v tabulce. Hübl potvrdil vítězství jednou vstřelenou brankou na ledě Pardubic, když v první třetině zvyšoval na 2:0.


"Vážím si zejména úspěchu celého týmu, moje vítězství je bonus navíc. Všichni jsme odehráli základní část perfektně. Mužstvo ve všech směrech fungovalo a já doufám, že to tak vydrží i v play off," řekl Hübl a vyzdvihl zejména kolektivní práci. Litvínov získal 105 bodů, což je jeho historické maximum.

Hübl byl blízko k vítězství v produktivitě už dříve, před dvěma roky skončil druhý za Martinem Růžičkou z Třince. "Samotný vrchol byl ale poměrně daleko. Sice jsem byl druhý, ale on měl asi 80 bodů, takže to ani nebylo těsné," připomněl Hübl, který v sezoně 2012/2013 nasbíral rovněž 58 kanadských bodů.

Před utkáním v Pardubicích měl Hübl náskok tří bodů na týmového spoluhráče Martina Ručinského. "Tohle jsem vůbec neřešil, soustředil jsem se jen na výkon týmu," uvedl Hübl, který v 10. minutě vstřelil druhou a nakonec i poslední branku zápasu. Litvínov pak došel k poměrně hladkému vítězství a základní část zakončil se šesti výhrami v řadě.

"Poslední zápasy jsme se chystali vyloženě na play off, snažili jsme se hrát v tempu, v jakém se vyřazovací boje hrají," řekl Hübl a pochvaloval si, jak se Vervě závěr dlouhodobé soutěže vydařil. "Vzadu jsme nedělali chyby a nedostávali moc gólů. Doufám, že tak nastoupíme i do play off," přál si zkušený útočník přeje si. Soupeř Litvínova vzejde z trojice Plzeň, Vítkovice a Pardubice.

V play off se Verva bude snažit ještě vylepšit doposud vynikající sezonu. "Budeme se držet našeho stylu a hrát hokej, který jsme předváděli celý rok. Věřím, že to v play off ještě vygraduje. Rozhodovat budou maličkosti, takže musíme hrát bez vlastních chyb," dodal Hübl.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud