6. března 2015 • 15:15

Mäki jistě postoupila do finále, teď se chce pokusit o medaili

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Před svým úvodním rozběhem na halovém mistrovství Evropy v pražské O2 areně byla sice česká vytrvalkyně Kristina Mäki nervózní a moc nespala, přesto vcelku bezpečně postoupila do sobotního finále. A v něm se chce pokusit zabojovat o medaili, i když si uvědomuje, že mezi hlavní favoritky nepatří.


"Medaile? Je nás dvanáct... Myslím si ale, že není daleko. Není to nemožné, ale bude to určitě těžké," řekla Mäki novinářům po rozběhu, ve kterém obsadila čtvrté místo.

"Neřekla bych, že to byl snadný postup, ale ani to nebylo těžké. Celý běh byl vyrovnaný a cítila jsem se dobře. Když to ale jde, není to nic těžkého," pousmála se atletka, která má českou matku a finského otce. I proto v mixzoně dlouho odpovídala severským novinářům. "Oni vám všechno řeknou, jo?" vtipkovala při příchodu k zástupcům českých médií.

Měla dobrou náladu, ale přiznala, že před startem byla nervózní a moc se nevyspala. "Už od pondělí to bylo nervově těžké. Jsou to více taktické závody, než že by to bylo o tom, co kdo má naběháno. Vyhrát může i člověk, který je na tom časově hůř, ale zvládne to hlavou a má dobrý finiš," uvedla třiadvacetiletá atletka.

Nejméně toho naspala v hotelu v Praze. "Tam vůbec. Myslím, že spánek hraje na psychiku. Na fyzický výkon vliv nemá. Někdy člověk nemusí spát vůbec a vyjde to. Jako já minulý víkend, kdy jsem závodila v Česku i ve Finsku a moc jsem toho nenaspala," řekla Mäki, která před týdnem absolvovala závody finského i českého šampionátu. "Teď ze mě spadlo všechno. V sobotu to bude psychicky lepší. Snad se i vyspím," pousmála se.

Ideální průběh závodu si ale neplánuje. "Když to udělám a pak se mi to nebude líbit, tak to bude špatné. Když to neudělám, tak mě to třeba překvapí. Dobře i špatně. Tím se ale pak může něco stát," řekla Mäki, která do finále postoupila nejpomalejším časem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud