3. května 2015 • 10:47

Crosbymu nesmíte dát žádný prostor, řekl Pavelec před Kanadou

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Klíčovou postavou českého týmu na mistrovství světa v Praze bude nyní podle všeho Ondřej Pavelec. Sedmadvacetiletý gólman nahradil v průběhu druhého duelu proti Lotyšsku nevýrazného Alexandera Saláka a zřejmě bude chytat i v pondělí proti Kanadě.


"Já ale nečekám vůbec nic. Teď musím na dopingovou kontrolu. Doufám, že projdu. V neděli nehrajeme, máme trénink a dost času, abychom se připravili na Kanadu," řekl Pavelec novinářům po sobotní výhře.

Trenér Vladimír Růžička naznačil, že oficiálně prozradí, kdo bude v českém brankovišti, až pondělí po dopoledním rozbruslení. Volba Pavelce by však byla logická i proto, že proti Lotyšům neinkasoval.

Gólman Winnipegu se podle svých slov na hokej na MS bez větších problémů adaptoval, i když na začátku mu chvilku trvalo, než získal klid. "Nechytal jsem poprvé na mistrovství. Hřiště jsou stejná. Trénujeme v hale. Neměl jsem z toho nějak zvláštní pocit," řekl Pavelec. "Na jednu stranu jsem byl nerad, že musím jít na led. Na druhou jsem rád, že chytám zápas. Ale nedělal bych z toho vědu. To se v hokeji stává," uvedl.

Proti Lotyšsku si Pavelec připsal jen čtyři zákroky za téměř 37 minut hry, Kanada jej prověří výrazně více. Pokud tedy opravdu nastoupí. "Už jenom nastoupit doma na mistrovství je super. Ale jo, Kanada přivezla super tým. Vždycky je výzva předvést se proti výbornému mančaftu," řekl kladenský odchovanec, který má ve sbírce zlatou medaili ze šampionátu v roce 2010, kde kryl záda Tomáši Vokounovi.

Hlavní postavou Kanady je hvězdný útočník Sidney Crosby. "Je to hráč, který má všechno. Je jeden z nejlepších na světě, ne-li nejlepší. Má střelu, nahrávku, hokejové myšlení, stabilitu. Vyhrál všechno, co se dalo. Hráč, kterého by chtěl mít každý trenér. V Kanadě je bůh. Není větší hráč," vychválil Pavelec kanadského kapitána.

Pokud chce tým oporu Pittsburghu ubránit, nesmí mu dát na ledě žádný prostor. "Výborně bruslí a má stabilitu, trefit ho je těžké. Musíte být u něj. Ale musíme si uvědomit, že mají kromě Crosbyho i další borce, kteří v NHL hrají první lajny. Kdybychom se soustředili jenom na něj, nahází nám to tam někdo jiný," poukázal Pavelec na kvalitu kanadského kádru, ve kterém jsou například i Claude Giroux, Tyler Seguin nebo Jason Spezza.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud