3. května 2015 • 13:12

Je vidět úžasná energie a nadšení, ocenil české hokejisty Jelínek

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Trenéru Marianu Jelínkovi se zatím vystoupení českého hokejového týmu na domácím světovém šampionátu zamlouvala. V jeho hodnocení jednoznačně převažují pozitivní poznatky nad těm i negativními. Zaujalo ho především obrovské nadšení, jež z českého výběru čiší. Současný kouč Mladé Boleslavi navíc věří, že kvalita výkonů půjde ještě nahoru.


Jednapadesátiletý Jelínek při hodnocení zápasů proti Švédsku (5:6 po nájezdech) a Lotyšsku (4:2) především chválil. "Je tam vidět ta úžasná energie, nadšení a nasazení. Také obrovská soudržnost, touha a chtění na domácím mistrovství světa něco dokázat," řekl ČTK Jelínek.

Čtyři body na kontě jsou z jeho pohledu "tak akorát", byť k jistotě účasti ve čtvrtfinále je ještě daleko. "Vždy říkám, že rozhodující bude stejně až to samotné čtvrtfinále, tam se to láme. Byl jsem v roce 2004 u toho, kdy jsme vyhráli všechny zápasy před ním a přišlo to pak vniveč," vzpomínal Jelínek.

"Určitě to má význam psychický i pro lidi, z jaké příčky do toho čtvrtfinále jdete, takže určitě je oč hrát, ale zase na druhou stranu také není úplně ideální vše vyhrát. Může to i uspat. Takže já osobně jsem moc spokojen s tím, jak to teď je," uvedl Jelínek.

Mezi pozitiva zařadil, jak tým táhnou od samého začátku ti, od nichž se to očekávalo. "Není to ale jen Jarda Jágr, čím dále více se prosazuje Jakub Voráček, Martin Erat hraje skvěle pro mančaft, vzadu Čáslava, ale líbili se mi i mladí hráči v čele se Simonem. Ten tým je velmi dobře poskládaný a myslím, že v té atmosféře a prostředí odehraje ještě dva tři zápasy a bude to dobré," předpověděl Jelínek, bývalý Jágrův osobní kouč.

Mezi negativa zařadil obrannou činnost celého týmu, včetně hry v oslabení. "To jsou však věci, na kterých se dá pracovat, jdou zlepšit. Také si myslím, že tam je vidět ta velká zodpovědnost před domácími fanoušky, z které pramení určitá netrpělivost s kotoučem a z toho pramenící taktické chyby. Ale to je z přemotivovanosti, což je dobrý důvod. Takže je potřeba to tak nějak trochu učesat," řekl Jelínek.

Tipl si rovněž, kdo dostane přednost v brankovišti při pondělním utkání proti Kanadě. "Berme to jako spekulaci a můj osobní názor, ale myslím, že to bude Ondra Pavelec," domnívá se Jelínek.

V dosavadním průběhu MS bývá k vidění docela dost gólů. Jelínek si nemyslí, že by mělo jít o trend. "Ty zápasy ještě nejdou až tak úplně na krev, i když i v nich je dost v sázce. Všichni ale vědí, že vše zásadní přijde až od čtvrtfinále. Není to tedy zase až tak svázané taktikou, aby to skončilo 2:1. A já myslím, že to je jedině dobře, protože se hrají na pohled úžasné hokeje pro diváky," řekl Jelínek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud