30. května 2015 • 22:14

Kovařík pomohl čtyřmi góly zastavit krizi Vítkovic

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Po třech porážkách v řadě, které je stály vedení v divizi E a nejspíš i prvenství v soutěži, fotbalisté Vítkovic znovu zabrali. V 28. kole porazili Havířov 5:1, přičemž čtyřmi góly se blýskl Marián Kovařík a jeden přidal Michal Kovář. Prohru havířovských "indiánů" zmírnil jejich nejlepší střelec Lukáš Skoupý, který se trefil celkově podesáté.


Nejlepším střelcem divize E je však s 23 góly novojičínský Radovan Lokša. Dva dal i dnes v utkání v Hranicích při remíze 2:2.

Vítkovice nadále ztrácejí dvě kola před koncem pět bodů na vedoucí Mohelnici. Svěřenci trenéra Romana Sedláčka uhájili náskok díky vítězství 1:0 v Rýmařově. Postaral se o něj čtvrt hodiny před koncem utkání Martin Bzirský, kmenový hráč Sigmy Olomouc, jenž nedávno oslavil 20. narozeniny.

V souboji týmů z opačného pólu tabulky dosud poslední Určice vyhrály díky dvěma gólům kapitána Michala Skopalíka 2:0 na půdě Velkých Karlovic, jež proto klesly na dno soutěže. Vedle Určic posílil šance na záchranu i Lískovec zásluhou přerovské výhry 2:1. Farma druholigového Frýdku-Místku tak poprvé v sezoně zvítězila venku.

Z obou moravských divizí, podobně jako loni, sestoupí dohromady jen tři mužstva. Ve skupině D jsou v téměř již bezvýchodné situaci Napajedla, jež doma podlehla Staré Říši 2:3. V českých divizních skupinách už mají jen teoretickou šanci týmy Sušice a Chebu v "áčku". Už jistými sestupujícími jsou Žatec ze skupiny B a Týniště nad Orlicí, které uzavírá divizi C.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud