30. června 2015 • 12:40

Golfista Janda si zahraje díky volné kartě Czech Masters

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Golfista Jiří Janda, jediný český hráč, který na European Tour prošel cutem, dostal volnou kartu do českého turnaje evropské série D+D REAL Czech Masters. Turnaj se na hřišti Albatross u Prahy bude hrát s dotací milion eur od 27. do 30. srpna.


"Je to pro mě velká výzva a dělám maximum, abych uspěl. Všechno jsem podřídil přípravě," řekl šestačtyřicetiletý Janda, který v roce 1994 skončil na Czech Open v Mariánských Lázních na 68. místě. Od té doby žádný Čech cutem na European Tour neprošel.

"Naše dohoda zrála už od loňského roku. Jirka má obrovské zkušenosti. Věřím, že přitáhne pozornost českých diváků, a zároveň doufám, že naváže na rok 1994 a znovu se mu podaří projít cutem," řekl Petr Dědek, majitel promotérské společnosti Relmost, který Jandovi kartu udělil.

Specifický turnaj v nepříjemných chladných podmínkách v Mariánských Lázních má Janda stále v paměti. "Námraza způsobila, že se první tři kola hrála na snížený počet jamek, až poslední den jsme šli celou osmnáctku. Ve finálovém flightu jsem šel se Španělem Martinem a se Skotem Lylem, vítězem The Open a Masters. Zahrál jsem 75 ran," vzpomínal Janda.

Poslední turnaj na European Tour odehrál v roce 2009 na Čeladné. Nejúspěšnějším Čechem je také na Challenge Tour, v které skončil v roce 1994 šestý v Bruselu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud