30. června 2015 • 17:12

Britští bookmakeři sází na řecké "ano" věřitelům v referendu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Trojice největších britských sázkových kanceláří věří, že zadlužení Řekové se v nedělním referendu vysloví pro přijetí dohody s mezinárodními věřiteli. Podle řeckého deníku Kathimerini se shodují na tom, že výsledek "ano" má 66procentní pravděpodobnost.


Společnost Ladbrokes vypsala na "ano" kurz 1,33:1, zatímco na "ne" 3:1. Sázkové kanceláře William Hill a Betfair jsou o něco opatrnější s menším rozptylem, a sice s kurzem 1,4:1 pro řecký souhlas a 2,75 pro odmítnutí.

Podobný přístup mají bookmakeři i k možnosti Grexitu, tedy řeckého odchodu z eurozóny v tomto roce. Na udržení eura v Řecku vypsali kurz 1,36:1, zatímco na jeho opuštění 3,25:1.

Bookmakeři české Fortuny mají ohledně referenda opačný názor. Na odmítnutí úsporných opatření vypsala společnost kurz 1,19:1 a na opačný výsledek, tedy přijetí podmínek věřitelů, je kurz 3,7:1.

Řecký premiér Alexis Tsipras se rozhodl vyhlásit referendum poté, co po pěti měsících vyjednávání nedospěl s mezinárodními věřitelskými institucemi k dohodě o pokračování zahraniční finanční pomoci výměnou za pokračující hospodářské reformy. Nabídku zahraničních partnerů, která počítá s pokračováním úsporných opatření, se rozhodl podrobit lidovému hlasování a sám obyvatele vyzval k tomu, aby takovou dohodu odmítli.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud