4. září 2015 • 09:50

Čeká nás krok do neznáma, řekl o možném postupu Walesu Bale

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Velký krok do neznáma čeká podle záložníka Garetha Balea fotbalisty Walesu v nedělním utkání kvalifikace mistrovství Evropy proti Izraeli. Pokud totiž tým trenéra Chrise Colemana v Cardiffu vyhraje, zahraje si poprvé v historii na šampionátu. Wales se zatím na velkém turnaji představil jen v roce 1958 na mistrovství světa.


"Ještě jsme nikdy nic takového nezažili, takže to asi bude hodně těžké," řekl Bale po čtvrtečním utkání na Kypru, kde jedinou brankou rozhodl o výhře Walesu. "Víme, co musíme udělat, a snad se nám to i povede. Byla by to totiž asi ta největší věc. Jestli to dokážeme, bude to neuvěřitelné nejen pro nás, ale i fanoušky a velšský fotbal," dodala hvězda Realu Madrid.

Bale se v Nikósii prosadil osm minut před koncem. "Moc lepších branek jsem hlavou nedal, navíc přišla v pravý čas," citoval hráče server BBC. "Nehráli jsme nejlepší zápas, hlavně v útoku se nám nedařilo, ale dokázali jsme to odbránit a nakonec jsme si vytvořili i nějaké šance. Bylo to zasloužené vítězství," přidal.

"Kdybychom sem jeli před rokem a uhráli bezbrankovou remízu, tak bychom ji brali. Ale teď je to jiné. Hrajeme jako tým a to vám pomůže, i když se třeba tolik nedaří. Prostě se kousnete," prohlásil Coleman. "A také se od nás čeká mnohem víc než v minulosti," dodal.

Přestože hráči vědí, co bude v neděli v sázce, o postupu na Euro se podle kouče nebaví. "Jsme skoro tam, chybí nám jediná výhra, tomu se nejde vyhnout. Ale nikdo o tom nemluví," řekl Coleman. "V euforii ať jsou fanoušci, ať slaví, protože na něco takového čekali velmi dlouho," poznamenal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud