5. září 2015 • 14:38

Mistryní světa na horských kolech je Ferrandová-Prévotová

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Mistryní světa na horských kolech v olympijské disciplíně cross country se stala v Andoře všestranná Pauline Ferrandová-Prévotová. Za necelých dvanáct měsíců stihla třiadvacetiletá Francouzka získat světový titul v silničním závodě, cyklokrosu i na horských kolech. České reprezentantky neuspěly; Karla Štěpánová dojela na 37. místě, Tereza Huříková skončila pětačtyřicátá.


Na velmi náročné trati v lyžařském středisku Vallnord se po prvním kole neobvykle dlouhého závodu oddělilo kvarteto Jana Bělomojnová, Catharine Pendrelová, Maja Wloszczowská a právě Ferrandová-Prévotová, která se však záhy začala ostatním vzdalovat a sólo dotáhla do zlatého konce. Na druhou příčku se dokázala během závodu prodrat Ruska Kalentěvová a obhájila loňské stříbro. Třetí dojela Ukrajinka Bělomojnová, na Kanaďanku Pendrelovou zbyla při obhajobě prvenství až pátá příčka.

Ferrandová-Prévotová měla v cíli k dobru 58 vteřin a z Pyrenejí si odveze dvě zlaté medaile, neboť byla ve středu i členkou vítězné štafety Francie. "Dala jsem do toho naprosto všechno. Na té klouzavé trati a v této nadmořské výšce to bylo opravdu hodně náročné. Je to pro mě obrovský úspěch, moc jsem chtěla vyhrát," uvedla v televizním rozhovoru talentovaná Francouzka.

Češkám se od začátku příliš nevedlo. Lépe umístěná Štěpánová dojela do cíle s propastnou ztrátou na vítězku téměř 17 a půl minuty, Huříkovou rozhodčí zastavili, ve výsledkové listině má manko jednoho kola.

Ve 14:30 vyjeli na trať muži s českou čtveřicí Jaroslav Kulhavý, Ondřej Cink, Jan Škarnitzl a Jan Nesvadba.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud