5. října 2015 • 14:22

Pudil zažil nejlepší den v životě, narození dcery oslavil gólem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalista Daniel Pudil zažil v sobotu nejkrásnější den v životě. Brzy ráno se mu narodila dcera Elly a odpoledne příchod druhého potomka stylově oslavil svým prvním gólem v dresu anglického druholigového Sheffieldu Wednesday, jímž pomohl k výhře 3:1 na Prestonem.


"Dopadlo to nejlíp, jak mohlo. Je to den, na který nikdy nezapomenu. Opravdu nádhera. Je to nejkrásnější den mého života," řekl Pudil v rozhovoru pro internetové stránky svého agenta Ondreje Chovance.

Už ve tři ráno pospíchal za ženou do porodnice. "Babička s dědou hlídali (syna) Dannyho, já přijel do porodnice a snažil jsem se Veronice pomoci a být u ní. Malá se narodila v 5:22, byly to krásné chvíle. Vážila dvě a půl kila, skoro jsem se ji bál vzít. Ale je nádherná," uvedl Pudil.

"Pak jsem jel ještě domů a snažil se trochu spát. Ale moc to nešlo. Danny už byl vzhůru, tak jsem mu povídal o sestřičce," doplnil levý obránce.

Poté vyrazil do tréninkového centra, kde absolvoval test, zda bude moci nastoupit po zranění zadního stehenního svalu. "Poprvé jsem trénoval až v pátek dopoledne. Trenér říkal, že když v sobotu ten předzápasový test dobře dopadne, tak chce, abych hrál. Říkal, že mě potřebuje. Je to pro mě docela odměna tohle slyšet, a když noha vydržela, byl jsem rozhodnutý, že do toho půjdu," řekl člen širšího kádru reprezentace.

Pudil nakonec odehrál celých 90 minut a v 55. minutě zvýšil na 2:0. "Několikrát se tam odrazil balon, dostal se zpátky ke mně a z úhlu jsem prostřelil gólmana mezi nohama. Byl to gól na 2:0 a pár minut po něm jsem si směrem k lavičce řekl o střídání. Měl jsem trochu strach, aby sval vydržel. Pak jsem si ale vzpomněl na Verču, jak bojovala na porodním sále, byla statečná. Řekl jsem si, že se musím kousnout a vydržet taky, abych týmu pomohl. Tak jsem volal na trenéra, že to zvládnu," řekl Pudil.

Gól oslavil typickým způsobem pro otce, jemuž se narodil potomek. "Dal jsem si palec do pusy jako dudlík. Kluci to samozřejmě věděli, hned po tom gólu se na mě sesypali a snad tři minuty mě drželi v chumlu. Každý mi gratuloval a byl to pro mě jeden z nejkrásnějších zážitků na světě," uvedl třicetiletý hráč, který v Sheffieldu hostuje z Watfordu.

Oslava následovala i po zápase. "Vzal jsem dědu a kamarády, co přijeli na zápas, do baru. I české kluky, kteří hrají tady za Sheffield hokej. Byla spousta důvodů k oslavě, navíc jsem měl před pár dny třicetiny. Užili jsme si to a všechno jsme oslavili důstojně," doplnil.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud