9. října 2015 • 15:04

Nafta na trati a déšť pokazily úvodní tréninky F1 v Soči

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Promarněný první den tréninků mají za sebou piloti formule 1 před nedělní Velkou cenou Ruska. Zatímco dopolední trénink poznamenalo znečištění trati naftou, odpolední jízdy pokazilo počasí a do poměrně hustého deště vyjelo jen osm monopostů.


První trénink začal v Soči s více půlhodinovým zpožděním poté, co z vozu údržby vytekla na několika místech okruhu nafta. Následné čištění trati si vynutilo odložení začátku tréninku a jeho zkrácení na zhruba hodinu, odklízení nafty ale zanechalo na některých částech okruhu nepříjemný film.

Nejrychlejší čas dne zaznamenal dopoledne Nico Hülkenberg z týmu Force India před Nicem Rosbergem z mistrovského Mercedesu a Sebastianem Vettelem z Ferrari. Felipe Massa z Williamsu zajel v odpoledním dešti jako nejrychlejší muž o čtvrt minuty horší čas.

"Sice jsem byl na trati v podstatě sám, ale být nejrychlejší i tak potěší," citovala agentura AP Massu, který přiznal, že vzhledem k podmínkám se na závod moc připravit nešlo. "Byla to jen ztráta času. Možná by bylo lepší, kdybychom si trochu přispali," řekl brazilský pilot.

Druhý trénink vynechali oba jezdci Mercedesu, který si může v neděli zajistit triumf v Poháru konstruktérů. "Vzhledem k tomu, že o víkendu téměř jistě pršet nebude, rozhodli jsme se toho moc neodjezdit, abychom zbytečně neriskovali auta," uvedl technický ředitel týmu Paddy Lowe.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud