9. října 2015 • 21:14

Liberec čtvrtou výhrou v řadě prodloužil trápení Pardubic

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Liberce vyhráli v 9. kole extraligy na ledě Pardubic 4:1 a posunuli se do čela tabulky o bod před Plzeň. Dynamo naopak po třetím zápase bez bodu za sebou kleslo na poslední pozici o skóre za Karlovy Vary. Dvěma góly rozhodl o čtvrté výhře Severočechů za sebou Michal Birner a pro posilu Bílých Tygrů z KalPy Kuopio to byly vůbec první trefy v české extralize.


"Pardubice dobře nastoupily, jejich hra nám dělala problémy. Hodně nám pomohl úvodní gól, i když domácí pak vyrovnali a vrátili se do zápasu. Myslím, že od poloviny utkání jsme byli lepší, měli jsme i dost šancí. Napadlo to tam až v závěru a pak už jsme si výhru pohlídali," řekl Birner, který vylepšil svou bilanci na sedm bodů za dva góly a pět asistencí.

Počáteční nápor Pardubic ukončili hosté až díky přesilové hře. V převaze jednoho muže svou první šanci sice nevyužil Řepík, ale vteřinu po vypršení trestu se přízemní střelou trefil Šimek. Domácí odpověděli v deváté minutě, kdy přesilovku zužitkoval tvrdou ranou Svoboda, pro něhož to byl první gól v pardubickém dresu. Minutu poté netrefil prázdnou branku Bulíř.

Zápasu nechybělo tempo ani agresivita, nicméně do velkých šancí se dlouho nedostával ani jeden z týmů. Solidní šanci měl v závěru první části Stránský, jehož teč nadělala Maxwellovi velké problémy. Bílí Tygři si udrželi aktivitu i po přestávce a chybu v pardubické rozehrávce málem potrestal Birner, jenže pálil jen do pardubického brankáře.

Pardubice výrazněji ohrozily Lašáka v přesilové hře, kdy se před brankou zjevil nehlídaný Ladislav Havlík, ovšem nedokázal zakončit přesně. Jinak domácím hra v převaze vůbec nevycházela, Bílí Tygři se bránili bez větších potíží a navíc sami podnikali nebezpečné protiútoky. Po jednom takovém minul Birner branku jen o pár centimetrů. V závěru druhé části se před Lašáka prokličkoval Nahodil, ovšem ke kvalitnímu zakončení už neměl prostor.

Podobnou akcí se zkraje třetí části blýskl pardubický Poulíček, ovšem v dobré pozici zakončil jen do Lašáka. Rozhodující moment přišel ve 48. minutě. Liberec ujel do přečíslení a Birnerovu přihrávku si jeden z domácích beků srazil do vlastní branky. Birner pak v 55. minutě při přesilovce přidal po kombinaci do prázdné branky třetí gól a zajistil svým barvám klid.

Ten Liberci nevzala ani následná Poulíčkova rána do tyče. Dvě minuty před koncem měl ještě solidní šanci na snížení Ščotka, po jehož pokusu se kotouč povaloval u tyčky. Bílí Tygři si samotný závěr pohlídali, navíc v 59. minutě přidal čtvrtý gól tvrdou ranou z kruhu Jelínek.

"Hodně se těmi prohrami trápím. Nechci se plácat někde u dna na předposledním nebo posledním místě. Doufal jsem, že dokážu tým nakazit touhou a zarputilostí, ale nejde to. Když se nedaří, tak prostě nejde nic," uvedl útočník Tomáš Rolinek, který se vrátil v létě do Pardubic ze Sparty.

"Nikomu v kabině to není jedno, každý to chce zlomit. Všichni se snaží něco změnit, dělat věci jinak, upravit rituály, ale spíš se v tom pak plácáme. Musíme se odrazit od jednoduché hry, nemáme na to, abychom někoho přehrávali kombinacemi. Potřebujeme větší tlak do branky, protože se na gól strašně nadřeme," dodal Rolinek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud