27. listopadu 2015 • 21:58

Na gól čekali hlavně rodiče, přiznal po premiérové trefě Dlapa

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Až ve 23. kole extraligy se chomutovský obránce Ondřej Dlapa dočkal premiérové branky v sezoně. A nemohl si vybrat lepšího soupeře, proti kterému se trefit, než je Kometa Brno. Právě z jihomoravského klubu totiž v létě k Pirátům přišel. Nevešel se totiž do sestavy Komety a měl hostovat v první lize. Místo toho si však vybojoval angažmá v Chomutově.


Jeho trefu však musel potvrdit až videorozhodčí. Dlapa totiž tečoval střelu Petra Šidlíka a puk prošel brankou. V síti totiž byla zřejmě díra. "Věděl jsem, že je to gól, ale pak jsem trochu váhal, zda to opravdu prošlo sítí. To se moc často nestává. Tušil jsem ale, že to bude gól," řekl Dlapa, který se v dresu Pirátů předtím netrefil ani v přípravě. "Že by to byla taková rána, to asi ne. Spíše tam byla nějaká chybička," usmíval se čtyřiadvacetiletý bek.

Fakt, že se trefil zrovna proti Kometě, jej potěšil. To nezastíral. "Člověk tam strávil nějakou část kariéry a zná tam spoustu lidí. Ten zápas byl díky tomu pestřejší. Důležité ale je, že jsme vyhráli," řekl Dlapa, který se tak i po utkání lehce hecoval se svými bývalými spoluhráči. "Já osobně (kanadské) body neřeším, moc gólů nedávám. Jsem rád, že jsem ho dal hlavně kvůli mámě a tátovi, kteří na to čekali a hecovali mě," přiznal Dlapa.

Souboj Chomutova a Brna byl prestižní i z trenérského pohledu. Piráty vede Vladimír Růžička a Komety Alois Hadamczik, takže proti sobě týmy vedli bývalí reprezentační trenéři a dlouholetí rivalové. Dlapa tak může porovnat práci obou.

"Rozdíl mezi nimi je. Pan Růžička je trochu výbušnější, žije s týmem a je vidět, že odehrál spoustu zápasů a byl to výborný hráč. V kabině i na střídačce je to strašně vidět. V tom je největší rozdíl," uvedl Dlapa, který si angažmá v Chomutově váží i proto, že nemusí hrát v první lize a čekat na šanci v extralize.

V kabině však rivalitu Růžička - Hadamczik prý hráči neřešili. "To je věc novin. Pro nás je každý zápas jen o body, nejde o jména nebo, že je pan Růžička proti panu Hadamczikovi. Jde o to, kdo získá body," podotkl Dlapa, který s celým Chomutovem zažívá úspěšné období. Nováček totiž bodoval ve všech sedmi zápasech po listopadové reprezentační přestávce. "Drží se nás forma a jdeme štěstí naproti. A všichni makáme, co se dá," dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud