28. listopadu 2015 • 19:07

Ostrava podlehla i Jihlavě a přezimuje beznadějně poslední

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Ostravy nezvládli v 15. kole nejvyšší soutěže na domácí půdě ani souboj dvou nejslabších týmů ligy a po porážce 1:2 zůstávají se čtyřmi body beznadějně poslední. O šesté porážce Baníku v řadě rozhodl ve 44. minutě Muris Mešanovič. Přestože domácí dohrávali o desíti bez vyloučeného Francise Narha, mohli vyrovnat, ale Davor Kukec v 83. minutě neproměnil penaltu.


Ostrava rozehrála svůj existenční zápas aktivně, ale hosté ji zpražili rychlou vedoucí brankou z první vážné akce. Nerad nejprve odzbrojil laxního Kukece, pak doslova zesměšnil Lásika s Machovcem a nádherné sólo korunoval i jesličkami gólmanu Pavlenkovi.

Domácím nezbylo než zariskovat a vrhnout vše do ofenzívy. Aktivním presinkem se jim Vysočinu povedlo i zatlačit. Machovec své selhání mohl odčinit ve 22. minutě, hlavou lízl míč po Kukecově rohu, ale jihlavská obrana nebezpečí odvrátila. Ostrava přesto vytoužený gól ofenzivním elánem vydřela. Po velkém závaru v jihlavském vápně Vaculík tečoval Mičolovu ránu do břevna a odražený balon ve zmatku jihlavský stoper Krejčí omylem uklidil z malého vápna do vlastní sítě.

Hostujícího brankáře Hanuše pak pořádně vyděsil a protáhl ještě dělovkou z dvaceti metrů Lásik, ale co Ostrava perně vybojovala, devalvovala tradičními dírami v defenzívě. Vaculík těsně před poločasem přes Ježdíka prošel po pravé straně jako nůž máslem a Mešanovič na jeho centr pouze nastavil placírku. "Tohle nás neskutečně sráží. Strašně moc se nadřeme na gól, a naopak inkasujeme po takových školáckých chybách," řekl ostravský záložník Mičola.

Domácí měli i po změně stran územní převahu, ale na zformovanou obranu soupeře neměli recept a kvalitu ve finální fázi. Přítížil jim v 65. minutě navíc Narh, který naprosto nesmyslně na útočné polovině zepředu ve skluzu zajel do Marka a musel do sprch. Ránu z milosti mohl domácím uštědřit Mešanovič. Deset minut před koncem zůstal sám v pokutovém území, ale z otočky Pavlenku neprostřelil. "Věděli jsme, že Ostrava má okna v obraně a vycházelo nám se tam dostat. Měli jsme ale dva, tři góly přidat, a byl klid. Takhle to ještě smrdělo," řekl jihlavský kapitán Marek.

Ostrava i v deseti sahala po remíze. Marek v 83. minutě stáhl v šestnáctce Červenku, jenže Kukecovu penaltu Hanuš vystihl a vyrazil. "Věděl jsem, že to Kukec kope doprava. Šel jsem tam a vyšlo to," řekl Hanuš. "Věřil jsem si, bohužel gólman si vybral správnou stranu," řekl Kukec.

Baník tak má v polovině soutěže na kontě pouhé čtyři body a v historii samostatné soutěže byla horší pouze Dukla, která v 15 kolech ročníku 1994/1995 získala jen dva body. Jihlava se naopak vítězstvím poslední Ostravě vzdálila už na jedenáct bodů. "Někteří hráči nedokáží plnit to, co po nich chceme. To na ligu zkrátka není. Dneska bych nejradši ze hřiště vyhodil sedm hráčů. Já mám v hlavě nějaké řešení, ale musím si počkat na poradu s vedením," řekl ostravský trenér Radomír Korytář.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud