29. listopadu 2015 • 19:33

Tomiho za první extraligové góly pochválí i přítelkyně hokejistka

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Vítkovický útočník Vojtěch Tomi zažil v dnešním souboji s Olomoucí pocity hokejové nirvány. Jednadvacetiletý odchovanec ostravského klubu se v devátém extraligovém startu dočkal prvních dvou gólů mezi elitou a završil jimi jasné vítězství Vítkovic 4:0.


"Je to velká radost. Už při prvním gólu velká, při tom druhém to byl až neskutečný pocit," řekl po utkání novinářům Tomi, který výsledek zpečetil v třetím dějství.

Mladík ze čtvrté řady dvakrát vyškolil zkušeného olomouckého gólmana Konráda se zručností mazáka. Nejprve ho nachytal chytrým švihem zpoza obránce, pak se podobnou ranou zápěstím prosadil i po vhazování z pravého kruhu.

"Já to na tréninku dost trénuju a tam mi to padá. Konečně mi to ale vyšlo i v zápase. Ale na hattrick jsem nepomýšlel, měl bych to drahé do kasy," usmál se Tomi, který s vítkovickou osmnáctkou i dvacítkou vyhrál český extraligový titul a je dalším z řady ostravských odchovanců v týmovém áčku.

I když do extraligy poprvé naskočil už před dvěma lety, zatím v ní spíše jen paběrkoval. Vítkovice ho poslaly nabrat seniorské zkušenosti do prvoligového Havířova. "Byl jsem tam, abych se rozehrál a získal zkušenosti u mužů. Bylo to ale dlouhé čekání. Snažil jsem se už dlouho, nechtělo to spadnout, ani nahrávka, nic. Teď jsem spokojený," řekl Tomi.

Vzpomínkou na první extraligový gól bude tradičně puk, s nímž ho dosáhl. Ale i vyražený dech ze závěru utkání po tvrdém bodyčeku olomouckého obránce. "Nechal jsem tam loket a vyrazilo mi to dech. Nemohl jsem se nadechnout, ale už je to dobré," řekl Tomi.

Doma může čekat i pochvalu od přítelkyně Kláry Hudečkové, která hraje hokej za přední ženský celek Karviné. "Má už zkušenosti z mistrovství světa, bude spokojená a asi mě pochválí," řekl Tomi.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud