9. února 2016 • 19:10

Strýcová, Siniaková a Koukalová prohrály v Petrohradu v 1. kole

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

České tenistce Barboře Strýcové se první zápas na okruhu WTA po vítězné čtyřhře ve fedcupovém duelu v Rumunsku nevydařil. Devětadvacetiletá rodačka z Plzně prohrála v úvodním kole turnaje v Petrohradu s Katerynou Kozlovovou z Ukrajiny 3:6, 4:6. Vypadly také kvalifikantky Kateřina Siniaková a Klára Koukalová.



Strýcová, jež spolu s Karolínou Plíškovou získala v Kluži v zápase s Rumunskem rozhodující třetí bod, udržela v utkání s ukrajinskou soupeřkou z kvalifikace jen třikrát své podání a za hodinu a půl na turnaji skončila.

První kolo bylo konečnou také pro Kateřinu Siniakovou, jež po postupu z kvalifikace prohrála 6:7 a 5:7 dvouhodinovou bitvu s Maďarkou Timeou Babosovou. Devatenáctiletá rodačka z Hradce Králové, které patří 109. místo v žebříčku, prohrála třetí utkání v hlavní soutěži turnaje WTA za sebou.

Třiatřicetiletá Koukalová bojovala dvě a čtvrt hodiny s domácí favoritkou Anastasií Pavljučenkovovou. Stojedenáctá hráčka světa nakonec páté nasazené Rusce podlehla 4:6, 6:4, 4:6 a stále letos čeká na první výhru.

Tenisový turnaj žen v Petrohradu (tvrdý povrch, dotace 753.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
K. Kozlovová (Ukr.) - Strýcová (ČR) 6:3, 6:4, Witthöftová (Něm.) - Paszeková (Rak.) 6:3, 6:3, Wickmayerová (Belg.) - Ostapenková (Lot.) 6:4, 6:3, Babosová (Maď.) - Siniaková (ČR) 7:6 (7:0), 7:5, Niculescuová (9-Rum.) - Vichljancevová (Rus.) 6:0, 6:3, Pavljučenkovová (5-Rus.) - Koukalová (ČR) 6:4, 4:6, 6:4.

Čtyřhra - 1. kolo:
Hlaváčková, Hradecká (2-ČR) - Knollová, Schuursová (Švýc./Niz.) 6:4, 7:6 (7:5).

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud