13. února 2016 • 18:39

Kundrátek i Buchtele se trefili po klubové souhře

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Souhra z klubů pomohla českým hokejistům k oběma gólům v duelu Euro Hockey Tour v Ostravě proti Rusku, ale trefa Tomáše Kundrátka ani premiérový zásah v národním týmu Jana Buchteleho k úspěchu nepomohly. Sborná sice ztratila dvoubrankový náskok, ale pak dokázala při náporu soupeře dvakrát udeřit z ojedinělých akcí a vyhrát 4:2.


Kundrátek se trefil v 35. minutě v přesilové hře, kdy jej uvolnil z pravé strany na levou spoluhráč ze Slovanu Lukáš Kašpar a šestadvacetiletý bek pohotově prostřelil přesouvajícího se Ilju Sorokina.

"Je to nacvičené. Milan Gulaš byl nemocný, tak mě tam dali na přesilovku na tu stranu. Říkal jsem mu, ať mi to tam hodí. Sehráli to s Michalem Kempným skvěle, otevřelo se to tam a Lukáš mi to skvěle přihrál," popsal svou druhou trefu ve 12. zápase v národním týmu.

Kundrátka mrzelo, že domácí následný zlepšený výkon neproměnili v obrat a vítězství. "Nakoplo nás to, hráli jsme dobře. Bohužel nám chyběl trošku důraz před bránou. Za stavu 2:2 jsme mohli dát vzápětí ještě gól, bohužel to tam nespadlo. Měli jsme dost šancí. Oni vystřelili a dali gól. Ten čtvrtý, to už byla náhoda. Uteklo nám to, Dominik Furch to skvěle chytil a nějak se to tam odrazilo do brány," podotkl Kundrátek.

Jediná z hvězd ruského výběru, který vzal kouč Oleg Znarok k dvojutkání na Moravě, útočník Alexandr Sjomin byl podle Kundrátka dnes hodně vidět. "On to má v ruce. Skvěle tam vystřelil, to je jeho. Taky na sebe natáhne hráče," vyjádřil se na adresu bývalého spoluhráče z Washingtonu.

Buchtele ve 43. minutě vyrovnal na 2:2 po přihrávce sparťanského parťáka Daniela Přibyla. Sorokina si vychutnal blafákem do bekhendu. "Radost byla veliká. Jsem rád, že to tam konečně spadlo," řekl Buchtele, který se dočkal prvního zásahu v 18. reprezentačním zápase.

Ve čtvrtek v Třinci si pětadvacetiletý odchovanec Hradce Králové nešťastné srazil puk do vlastní branky, dnes už se mohl z gólu radovat. "Dneska to bylo konečně do tý správný brány. Aspoň je o čem mluvil a o čem psát," podotkl.

Po vyrovnání doufal, že tým za velké podpory fanoušků zápas otočí. "Šli jsme za tím, všichni jsme věřili, že nám tam ještě něco spadne, nebo se to bude zase lámat v prodloužení nebo na nájezdy. Bylo vidět, že Rusové vyhazovali puky, ale pak nám bohužel ujeli. Dokázali potrestat jednu dvě naše chyby a nic jiného tam ve třetí třetině neměli," dodal Buchtele.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud