28. dubna 2016 • 19:43

Volejbalisté Brna porazili ve třetím finále extraligy Liberec 3:0

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Volejbalisté Brna zvítězili ve třetím utkání finále extraligy nad Duklou Liberec 3:0 po setech 25:21, 25:23 a 25:18. Za podpory více než čtyř tisíc diváků se jim povedlo v sérii s obhájcem titulu snížit na 1:2. Čtvrté utkání se hraje v pátek od 18:00 opět v Brně.


Brňanům vyšel dokonale vstup do utkání. Soupeře dostali důrazným podáním pod tlak a rychle získali šestibodový náskok (7:1). Severočeši nastoupili ve stejné základní sestavě jako v předcházejícím duelu s univerzálem Adrianem Patuchou pouze na lavičce náhradníků. Oporu Dukly zdárně nahradil Jakub Vencovský. Při jeho podání se podařilo Liberci snížit na rozdíl jediného bodu, koncovku ale přesněji hrající Brňané proměnili v zisk svého prvního setu ve finálové sérii.

I po většinu druhého dějství diktovali domácí vývoj utkání, Dukla však postupně srovnala krok. V závěru setu za stavu 18:18 se podařilo Brňanům získat čtyřbodový náskok. Dopomohla jim k tomu obrana na síti, když třikrát zablokovali na pravém kůlu Vencovského. Trenér Nekola za tohoto stavu vytáhl do hry jako žolíka Patuchu. Za jeho přispění se podařilo Dukle už jen korigovat výsledek.

I když Patucha zůstal na palubovce i ve třetí sadě, zastavit rozjetý domácí tým se Liberci už nepodařilo. Nadšeně bojující domácí volejbalisté zvrat nepřipustili.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud