30. dubna 2016 • 18:41

Policie zadržela po zápase Slovácka se Zlínem jednoho fanouška

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Policie zadržela po dnešním utkání 27. kola první fotbalové ligy mezi 1. FC Slovácko a Fastav Zlín dvaadvacetiletého fanouška hostujícího klubu pro podezření z výtržnictví. Mladík po poločase vnikl na hrací plochu a v kotli zlínských fanoušků zapálil světlici, řekla ČTK krajská policejní mluvčí Lenka Javorková.


Od světlice se podle ní navíc v sektoru hostů vzňala plachta, kterou museli pracovníci bezpečnostní agentury odstranit. Mladík nadýchal 0,28 promile alkoholu a skončil na policejní služebně. Kvůli přestupku tam nějaký čas strávili i čtyři další fanoušci. Policie je podle Javorkové podezřívá z přestupku proti veřejnému pořádku.

"Dopustili se ho při průvodu hostujících fanoušků z uherskohradišťského náměstí na stadion. Jednalo se o tři příznivce Zlína a o jednoho fanouška domácích," uvedla Javorková s tím, že po zadokumentování přestupku byli všichni čtyři muži propuštěni. Podle Javorkové se zápasu zúčastnilo přes 200 příznivců Zlína. Zápas navštívilo 5905 diváků.

Podle policejní mluvčí oba tábory příznivců házely kelímky a zapalovaly světlice, které ale zasáhly jen okraj hrací plochy, a tak hra nemusela být přerušena. Podle Javorkové bude policie ještě vyhodnocovat záznamy z kamer, a tak není vyloučeno stíhání dalších osob.

Fotbalisté Slovácka ukončili v zápase remízou 1:1 sérii tří porážek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud