1. května 2016 • 20:51

Byl to gól dva v jednom, popisoval Potočný svůj přímý kop

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Mimořádný kousek se povedl teplickému fotbalistovi Romanu Potočnému, když se dvakrát během několika vteřin trefil z přímého kopu. Platila však až jeho druhá trefa, která přinesla Severočechům remízu 1:1 se Spartou. Pro Potočného to byl o to cennější gól, že od dětství je fanouškem letenského celku.


Běžela 86. minuta, když si Potočný stoupl k přímému kopu zhruba 28 metrů od branky a střelou kolem zdi zaskočil gólmana Davida Bičíka. Jenže se tak stalo až po hvizdu sudího Jana Jílka, který tak nechal přímý kop k nelibosti Teplic opakovat. Potočný se však nenechal rozhodit, tentokráte zamířil přes zeď a zařídil vyrovnání.

"Škoda, že platil jen jeden. Byl to tak trochu gól dva v jednom," radoval se po utkání Potočný. "Já jsem ani písknutí sudího při tom prvním pokusu neslyšel, byl rachot. Vůbec nevím, proč písknul. Asi se někdo pral ve zdi. Podruhé jsem si říkal, že to kopnu na druhou stranu a naštěstí se to takhle povedlo," dodal.

Roli podle něj sehrála i psychologická bitva s gólmanem Bičíkem. "Říkal jsem si, že jestli mě viděl kopat přímák minule, tak že půjde za zeď, proto jsme to dal na jeho stranu. A vyšlo to. Jenže se to opakovalo. Tak jsem přemýšlel, že brankář nemůže nic vidět, proto asi zůstane stát. Tak jsem to dal přes zeď. Naštěstí se mi to jakžtakž povedlo," popisoval.

Radost z gólu měl o to větší, že Sparta je klubem jeho srdce. "Pro mě to je velká paráda. Od malička jsem byl vedený ke Spartě. Říkal jsem, že když jí dám gól, tak mě tu budou čtyři dny hledat. Uvidíme, jestli se mi to povede," usmíval se Potočný.

Spartě přejí i všichni jeho známí. "Měl jsem tu rodiče a celkem asi 60 lidí, protože u nás na vesnici je plno sparťanů. Jen je škoda, že tu nebyla i přítelkyně, ta se asi kouká v práci," prohlásil teplický útočník. "Oni to přejí mně, takže když hrajeme proti Spartě, tak fandí mně, jinak fandí Spartě," dodal.

Remízy se Spartou si cenní, i když ví, že z toho mohla být i výhra. "Minimálně bod jsme si zasloužili. Druhý poločas jsme hráli agresivně, škoda že tam Vašnosta (Štěpán Vachoušek) ještě nedal na konci tu svou šanci. Ale bod pro nás hrozně důležitý. Ještě nemáme klid a bereme každý bod. Zvlášť proti Spartě, která je pro mě nejlepší klub v lize," dodal Potočný.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud