3. května 2016 • 13:06

Volejbalistky KP Brno povede trenér slovenské reprezentace Rojko

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Novým trenérem extraligových volejbalistek KP Brno bude Slovák Marek Rojko, který vystřídá Itala Bruna Napolitana. Osmatřicetiletý Rojko vede současně už čtvrtou sezonu reprezentantky Slovenska a v brněnském klubu převezme také roli generálního manažera. Cílem změn je vrátit Brno mezi tři nejlepší extraligové týmy.


"Ke změnám na trenérském místě i k nové filosofii klubu jsme přistoupili proto, že se nám nepodařilo v posledních sezonách naplnit výsledkové předpoklady," uvedl na dnešní tiskové konferenci prezident VK Královo Pole Richard Wiesner.

V uplynulém ročníku extraligy obsadily brněnské volejbalistky šesté místo. "Cestou ke zlepšení je i větší profesionalizace týmu. Což předpokládá i navýšení rozpočtu ze současných pěti milionů postupně až na dvojnásobek," dodal Wiesner.

Osmatřicetiletý Rojko se ucházel před čtyřmi lety o místo trenéra českých volejbalistek. Tehdy dostal přednost Ital Carlo Parisi. Od roku 2013 vystřídal Rojko u slovenské reprezentace Miroslava Čadu. Současně vedl dva roky v ženské bundeslize Cáchy.

"Brněnský klub má dokonalé zázemí, dobrou mládežnickou základnu i všechny předpoklady k lepším výsledkům. Počítáme i s posílením. Mám vyhlédnuté pro začátek na doplnění kádru dvě slovenské hráčky. Důležité je, že se nám podařilo udržet klíčovou oporu Měrkovou," uvedl Rojko.

Posilou bude třiadvacetiletá smečařka Lucie Polášková z Přerova. Realizační tým rozšířila kondiční trenérka Michaela Jelínková. Navzdory šestému místu chtějí Brňanky startovat i v evropských pohárech, kde převezmou místo po Olympu Praha, který se této možnosti vzdal.

V samostatné české extralize vybojovaly volejbalistky KP Brno pět mistrovských titulů, všechny pod vedením kouče Čady. Naposledy získaly před pěti lety bronzovou medaili, od té doby už podruhé skončily šesté. Ke zlepšení nepomohlo ani angažování dvou zahraničních trenérů Američana Andrého Christophera Gonzáleze a v uplynulé sezoně Itala Napolitana.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud