28. května 2016 • 18:15

Ragbisté Pragy mistrovský titul neobhájí, podlehli Tatře

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Ragbisté Pragy třetí mistrovský titul za sebou nezískají. Vítězové základní části extraligy podlehli v semifinále na svém hřišti v pražském derby Tatře Smíchov 16:21. Tatra se ve finále utká v sobotu 6. června s Vyškovem, který deklasoval Říčany 31:0.


Tatra po celé utkání vedla, favorizovaní hráči Pragy dokázali ve druhém poločase jen na chvíli srovnat na 13:13. Poté Tatra položila třetí pětku a v závěru dovršila překvapení kopem ze hry.

"Bylo to vyrovnané utkání, jehož průběh ovlivnily dvě naše žluté karty. Při početní převaze trvající v celkové délce 20 minut se Tatra lépe orientovala. Semifinále hrané na jeden zápas je záludný systém boje o titul," řekl spolupracovníkovi ČTK trenér Pragy Eduard Krützner.

"Praga byla favoritem, a tak jsme neměli při utkání s ní co ztratit. Hráli jsme uvolněně a tím jsme dokázali Pragu porazit," řekl dvaačtyřicetiletý Antonín Brabec, nejstarší hráč na hřišti, který proměnil rozhodující kop.

Ve druhém semifinále jasně dominoval Vyškov. "Říčany hrály dobře, ale my jsme měli větší chuť zahrát si opět ve finále. Jsme překvapení, že Praga prohrála s Tatrou a naopak nás to hodně potěšilo, protože po 12 letech se bude hrát finále opět ve Vyškově," řekl trenér Vyškova Martin Hudák.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud