29. května 2016 • 21:47

Kouč plzeňských házenkářů přiznal, že letošní titul byl nejtěžší

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Potřetí za sebou dovedl trenér Martin Šetlík plzeňské házenkáře k mistrovskému titulu a připustil, že získat letošní primát bylo nejtěžší. Jeho svěřenci dnes ve čtvrtém finále extraligy porazili pražskou Duklu 24:19 a kouč za velmi důležitý moment označil zejména to, že hostující tým v utkání nedokázal ani jednou vyrovnat.


"Jsem rád, že ten hattrick máme. Od konce minulé sezony nás do toho všichni tlačili a ono to není jednoduché. Myslím, že to byl nejtěžší z těch tří titulů. Dokazuje i ten dnešní zápas, který byl z těch těžších," řekl novinářům Šetlík. "Chceme další tituly, celý klub chce jít pořád dopředu," dodal.

Jeho celek od úvodu dnešního utkání vedl, Dukla se ale několikrát dokázala dotáhnout na rozdíl jedné branky. "My jsme si vypracovali náskok, ale srazila nás trochu dvojnásobná přesilovka, kterou jsme nezvládli. Začátek druhé půle se nám povedl, odskočili jsme na pět branek, a i když to Dukla stáhla, náskok jsme pořád drželi," uvedl Šetlík.

"Dvě minuty před koncem to bylo o čtyři a už jsem tušil, že je hotovo a dohrajeme to. Navíc Radek Motlík zase měl skvělé zákroky v pravý čas. Hrálo se na krev a bylo to hodně důstojné finále. Na to, jaká bude dneska noc, jsem sám zvědavý. Bude to pěkné, ale ti hráči si to zaslouží," řekl s úsměvem.

Přiznal nicméně, že mu zatrnulo po červené kartě Petra Linharta hned v první minutě. "Taktiku jsme měli připravenou, zase tak hrozné to nebylo. Říkal jsem si, jestli to Pepa Jonáš zvládne celé, ještě tam byl Ivancev a Honza Blecha. Byl to hodně ostrý začátek, na druhou stranu nás to nakoplo," prohlásil Šetlík.

Hned po vítězném finále už začal přemýšlet o další sezoně. "Tým se nezmění úplně, ale zase přijdou jiní hráči. Byla tu dobrá souhra, ale máme dostatek času na to, abychom se sehráli a dali to dohromady. Nekoukáme jen na extraligu, ale chtěli bychom uspět i v pohárech a k tomu to všechno směřujeme. Chodí na nás velké množství diváků, klub funguje výborně," dodal spokojeně kouč plzeňských mistrů.

Jeho protějšek z Dukly Jan Josef hráčům poděkoval. "Nejen za dnešek, ale za celou sezonu, kdy jsme to táhli na dvou frontách a udělali jsme dobré výsledky. Dnes to štěstí bylo na straně Plzně, my jsme se snažili, ale nebylo nám to přáno. Máme mladý tým, který toho má ještě hodně před sebou," řekl kouč, který s Duklou postoupil do semifinále Vyzývacího poháru.

Oproti třetímu finálovému utkání, které Pražané v sobotu prohráli o deset branek, se v Plzni hrál mnohem vyrovnanější zápas. "Byl to výkon hodný finále play off. Po poločase to bylo o gól, jenže pak v těch devíti minutách jsme nedali několik vyložených šancí a udělali dvě tři technické chyby, což v danou chvíli rozhoduje. Stáhli jsme to na dva góly, tam to mohlo probíhat trochu jinak, ale na kdyby se nehraje," doplnil Josef.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud