27. července 2016 • 15:51

Karviná myslí po návratu do ligy v první řadě na záchranu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Karviné se po 17 letech vracejí do nejvyšší soutěže s jediným cílem - zachránit se. Vítěz druhé ligy do sezony vstupuje na novém stadionu už jen jako MFK Karviná bez svého titulárního partnera OKD, který v důsledku své aktuální finanční situace po sedmi letech omezil objem marketingové spolupráce a opustil název klubu.


Snížená podpora OKD by klubu neměla způsobit existenční potíže. "Věříme, že se s tím vyrovnáme. Rozpočet máme nastavený tak, abychom to zvládli," řekl na dnešní tiskové konferenci manažer Lubomír Vlk.

Nováček v létě neposiloval o velká jména. Přišli Martin Toml (Mladá Boleslav), Tomáš Okleštěk (Znojmo), Radek Voltr (Slavia) a Pavol Jurčo (Dunajská Streda). Pro kouče Jozefa Webera je ale podstatnější, že mu zůstala osa úspěšného celku.

"To byla naše priorita, aby kostra zůstala pohromadě. Myslím, že se to podařilo a prodloužily se smlouvy s hráči jako Hošek, Šisler, Eismann nebo Moravec, natvrdo se udělal přestup Budinského. Takže po této stránce můžeme být spokojeni," řekl Weber.

Karviná naproti tomu z kádru uvolnila Pospěcha, Vaňka, Glasera nebo Urgelu. "Chceme profitovat z toho, že sestava je nějakým způsobem ustálená a vazby tam fungují. Hlavně doma bychom chtěli hrát aktivní a otevřený fotbal. Je jasné, že narazíme na kvalitnější týmy než ve druhé lize a bude to těžší, ale budeme se o to snažit," řekl Weber.

Ve snaze o aktivní fotbal bude Karvinské podporovat publikum a těsný kontakt s hledištěm na nově vybudovaném stadionu za téměř 300 milionů korun, který byl v létě uveden do provozu. Zájem o permanentní vstupenky byl mezi diváky od začátku výrazný.

"Co vím, tak se jich prodalo asi dva tisíce a to je opravdu mnohem víc, než jsme čekali. Nemůžu říct nic jiného, že nás takový zájem těší a budeme se snažit to divákům vrátit výkony na hřišti," řekl Weber.

Karviná přesto zůstává nohama na zemi a jejím hlavním přáním zůstává záchrana. "Čeká nás mnohem těžší soutěž, lepší týmy. Ale věřím, že je v našich silách ligu pro Karvinou udržet," řekl Weber.

Jeho mužstvo ligu zahájí o víkendu v Jablonci. Domácí premiéra ho čeká příští sobotu proti Brnu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud