29. července 2016 • 09:03

Americký golfista Walker vede po 1. kole PGA Championship

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Golfista Jimmy Walker je po prvním kole v čele posledního majoru sezony PGA Championship. Američan, kterému se v poslední době příliš nedařilo, zahrál na hřišti Baltusrol v americkém Springfieldu 65 ran. O tři rány zpět je na děleném devátém místě obhájce titulu Australan Jason Day.


Na dohled Walkera se drží i nedávný vítěz British Open Švéd Henrik Stenson se skóre -3. Nedařilo se naopak Rorymu McIlroyovi ze Severního Irska, čtvrtý hráč světa nedal jediné birdie, zahrál 74 ran a je až na 120. místě.

Na dělené druhé příčce za Walkerem je o ránu zpět trojice hráčů Martin Kaymer z Německa, Argentinec Emiliano Grillo a Angličan Ross Fisher.

Walker z posledních osmi turnajů čtyřikrát neprošel cutem včetně US Open a British Open. "Prostě jsem neskóroval, abych mohl stoupat výsledkovou listinou. Rád bych měl lepší rok a ještě je pořád čas něco ukázat," řekl Walker.

Skvělé kolo nepředvedl ani Američan Phil Mickelson. Vítěz PGA Championship z roku 2005 právě na hřišti Baltusrol měl po jedenácti jamkách čtyři rány nad par, ale do konce kola dal tři birdie a polepšil si na 71 ran a dělené 55. místo. Stejně na tom je letošní vítěz Masters Angličan Danny Willett. Vůbec se nedařilo Dustinu Johnsonovi z USA - šampion z US Open zahrál +7 a je na 143. místě ze 156 hráčů.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud