27. srpna 2016 • 14:07

Mojžíš trefou proti bývalým spoluhráčům prohru Liberce neodvrátil

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejový obránce Tomáš Mojžíš z Liberce se v pátečním utkání Ligy mistrů dokázal prosadit proti bývalým spoluhráčům z TPS Turku, ale zůstal osamoceným střelcem extraligového šampiona. Bílí Tygři podlehli nakonec 1:2 po samostatných nájezdech. Mojžíšova vyrovnávací trefa z 54. minuty pomohla Liberci k bodu, více z převahy a řady šancí nevytěžil.


"Z naší strany byl zápas velmi kvalitně odehraný. Samozřejmě TPS předvedlo výborný výkon také, což zapříčinilo, že nepadalo příliš branek. Ty vznikly vlastně jenom po individuálních chybách," řekl Mojžíš klubovému webu.

Liberec dlouho marně dobýval branku Oskariho Setänena, kterého překonal až Mojžíš. "Vstřelená branka mi udělala obrovskou radost, nicméně je velká škoda, že nakonec nevedla k vítězství," uvedl Mojžíš, které právě z Turku loni v prosinci na sever Čech přišel.

Liberec v neděli vyhrál v úvodním duelu v Lize mistrů nad Löreskogem 4:3 až v prodloužení. I přes prohru s finským sokem jde podle Mojžíše forma Bílých Tygrů nahoru. "Snažíme se navázat na stejný výkon jako v minulém ročníku. V létě proběhla velká obměna kádru, ale jde jen o naši pracovitost a způsob, jakým za dalším zlepšením půjdeme," prohlásil čtyřiatřicetiletý mistr světa z roku 2010 z Německa.

"Myslím, že našemu výkonu už neschází téměř nic. Věřím, že venkovní štaci zvládneme a v Lize mistrů postoupíme ze skupiny," doplnil Mojžíš. Na ledě finského celku, který vede tabulku s pěti body, se Liberec představí v pátek 2. září. O čtyři dny později bude hrát na hřišti Löreskogu, který je se ztrátou dvou bodů na Severočechy poslední.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud