30. září 2016 • 00:25

Plzeň ve Vídni hrála s Austrií 0:0, domácím neuznali dva góly

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Plzně remizovali i ve druhém utkání v základní skupině Evropské ligy. Po domácím výsledku 1:1 s AS Řím dnes hráli 0:0 na hřišti Austrie Vídeň. Rozhodčí domácím kvůli ofsajdu neuznali dva góly.


Viktoria prodloužila sérii bez výhry v evropských pohárech na 11 zápasů a v tabulce skupiny E je třetí o dva body za Římem a Austrií. Další utkání odehraje český mistr 20. října na svém stadionu proti rumunské Astře Giurgiu.

"Je to bod zvenku, takže jsme s ním spokojeni podle toho, jak se zápas vyvíjel," řekl po utkání plzeňský trenér Roman Pivarník, který udělal v základní sestavě jedinou změnu od sobotního ligového utkání v Teplicích, když Poznar v útoku nahradil Ďuriše. Na straně Austrie dostal poprvé v sezoně šanci český stoper Patrizio Stronati.

Plzeň začala aktivně, ale její akce většinou končily před pokutovým územím. Domácí hru vyrovnali a ve 20. minutě Grünwald z přetaženého centru prostřelil Kozáčika, ale branka nebyla uznána kvůli těsnému ofsajdu dobíhajícího Kayodeho.

"Do zápasu jsme dobře vstoupili, začali jsme dobře kombinačně, byli jsme silní na míči, který jsme se snažili držet. Pak jsme začali dělat hodně nevynucených chyb, ztráceli jsme balony, i když jsme pod tlakem nebyli. Zbytečně jsme dostali Austrii do hry. To je pro mě trošku nepochopitelné," litoval Pivarník.

O chvíli později Kozáčik vyrazil nepříjemnou střelu Pirese a chytil i pokus Grünwalda. Plzeňští hráči se z tlaku Austrie vymanili, jenže sami se do zakončení nedostali.

To se povedlo až na začátku druhé půle Kacemu, který však mířil mimo. Rakouský tým zahrozil po standardní situaci nepřesnou hlavičkou Filipovice.

V 64. minutě rozhodčí Austrii neuznali po sporném ofsajdovém postavení druhý gól, který po samostatném úniku vstřelil Kayode. Plzeň se složitě dostávala do zakončení. Poznar z rohu hlavičkoval do náruče připraveného brankáře Almera.

V závěru měli domácí tlak a viktoriáni je před šestnáctou museli zastavovat i za cenu žlutých karet. Grünwald však ani jeden přímý kop nevyužil.

"Mám smíšené pocity, hlavně z důvodu, že jsme v některých pasážích trochu vypadli. Někdy jsme si to zkomplikovali, byly tam některé laciné ztráty. Od nás to bylo špatné, musíme být kritičtí. Ve druhém poločase už jsme drželi balon, byly tam šance, kdy jsme z toho mohli něco vytěžit, ale závěr jsme si zbytečně zkomplikovali. Bylo tam spoustu standardek, možná některé z nich byly i přísně posouzené, ale nakonec bod z venku bereme," řekl útočník Tomáš Poznar.

"Na konci měl měl soupeř tlak, ale zvládli jsme to a vezeme si bod. Dalo se tu vyhrát, ale i prohrát. Uvidí se až na konci, jestli to k něčemu bylo. Samozřejmě jsme chtěli uspět, ale soupeř měl svoji kvalitu i šance. Jdeme dál," doplnil Marek Bakoš.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud