30. září 2016 • 20:18

Plzeň udolala Hradec Králové v prodloužení a doma poprvé vyhrála

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Plzně porazili v 8. kole extraligy Hradec Králové 4:3 po prodloužení a připsali si první domácí výhru v sezoně. Hosté sice po první třetině získali dvoubrankový náskok, ale domácí dokázali třemi brankami během prostřední dvacetiminutovky skóre otočit. V 56. minutě poslal Rudolf Červený svojí trefou zápas do prodloužení, v něm ale bonusový bod zajistil Indiánům Jakub Lev. Mountfield tak prohrál na kluzišti soupeřů i čtvrtý zápas v ročníku.


Domácí naskočili do zápasu se značně pozměněným složením útočných trojic. Začátek jim ale nevyšel a po zaváhání ve středním pásmu dostal Hradec již ve druhé minutě do vedení z pravého kruhu přesně mířící Kukumberg. Indiáni se snažili rychle odpovědět, ale hosté pozorně bránili. Až v 7. minutě po Kracíkově příhře zpoza branky Kratěna v dobré pozici pálil nad.

"Neměli jsme špatný vstup do utkání a začali jsme aktivně. Potom se ale aktivita přenesla na hole soupeře. Domácí nás začali hodně napadat. Vytěžili jsme z minima maximum, když jsme ze dvou rychlých protiakcí dali dva góly," zhodnotil průběh první dvacetiminutovky kouč Hradce Králové Václav Sýkora.

Hosty podržel gólman Kacetl, který si poradil s výjezdem důrazného Johnsona před branku. Další šance domácích zablokovala spolehlivě pracující defenziva Mountfieldu a naopak v 18. minutě po rychlém brejku zvýšil Dej tečí Jarůškovy přihrávky na 0:2.

"Je těžké se za takového stavu vrátit do zápasu. Pořád jsme ale měli o co hrát, protože už jsme v naší situaci potřebovali vyhrát. Pořád jsme šlapali naplno a vyplatilo se nám to," popisoval své pocity po nevydařené úvodní třetiny útočník Škody Colton Yellow Horn.

Vstup do druhé třetiny vyšel domácím dokonale a nejlepší střelec Škody Yellow Horn po výměně kotouče s Johnsonem střelou z mezikruží snížil ve 22. minutě na rozdíl jediného gólu. Hosté poté viditelně přidali směrem dopředu, nekrytý Dej ale mířil vedle a Pavlíka zakončujícího do odkryté branky fauloval Špaček. Následnou hradeckou přesilovou hru domácí přečkali a naopak po polovině utkání při přečíslení Kracík prováhal svoji gólovou příležitost.

Ve 32. minutě už se hráči Škody radovali, když v přesilové hře na pravém kruhu nekrytý Indrák srovnal táhlou střelou na 2:2. Hosté se snažili vrátit se znovu do vedení větší střeleckou aktivitou. Kőhler však v přesilovce nedokázal zblízka prostřelit gólmana Machovského. Na druhé straně ve vlastním oslabení ujel 20 vteřin před sirénou Kratěna a díky nešťastnému zásahu hostující obrany dokonal obrat na 3:2.

"Druhá třetina byla z naší strany nejhorší. Tam jsme si nechali zbytečně vývoj zápasu otočit. Pár šancí jsme měli, ale po dvou inkasovaných gólech to pro nás negativně vyvrcholilo gólem soupeře při naší přesilovce. Špatně jsme to zahráli, nezajistili jsme se a Plzeň těsně před koncem skóre otočila," uvedl Sýkora.

Závěrečnou třetinu zahájili lépe hráči Mountfieldu, Jarůškova teč však branku těsně minula a Indiáni za chvíli ubránili i hradeckou přesilovku. Hosté zahrozili ve vlastním oslabení, přečíslení dvou na jednoho ale Kukumberg zakončil v 50. minutě slabou střelou. Poté dvakrát nebezpečně střílel Kőhler a čtyři minuty před třetí sirénou vyrovnal zaslouženě Červený na 3:3. V následném prodloužení nejprve vychytal Machovský Bednáře a v poslední minutě získal pro Škodu druhý bod ranou švihem Lev.

"V prodloužení nás Hradec dost zatlačil. V jednom střídání nám vůbec nepůjčili puk, ale naštěstí jsme to přežili a pak jsme dali gól. Snažil jsem se při té akci schovat střelu za nohu obránce. Bylo to ode mě cílené, protože i od našich gólmanů vím, že se jim to špatně chytá," radoval se Lev.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud