20. října 2016 • 20:42

Přerovské volejbalistky neztratily set ani proti Olympu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Přerovské volejbalistky porazily ve 2. kole extraligy pražský Olymp 3:0 a i druhé utkání v nové sezoně vyhrály bez ztráty setu. V repríze čtvrtfinále z minulého ročníku byl klíčový druhý set, ve kterém hostující Pražanky vedly 16:9, přesto sadu ztratily v poměru 23:25. Přerov pak zlomenému soupeři dovolil ve třetím dějství získat jen 15 bodů a dokonal pomstu za vyřazení v březnovém play off.


"Začali jsme dobře, přestože nám celý zápas nešly moc dobře bloky. Druhý set byl plný našich nevynucených chyb, ale zvládli jsme koncovku. I když jsme ve třetím setu vedli o dost bodů, stále to bylo napínavé," řekl kouč extraligového lídra Libor Gálík. "Když nepřihraješ, nemůžeš vyhrát. K tomu jsme velmi špatně útočili, na rozdíl od domácích," konstatoval kouč Pražanek Stanislav Mitáč.

Druhou výhru v sezoně si připsal i mistrovský Prostějov, který nedal šanci brněnskému Fénixu. Vicemistrovská Olomouc vstoupila do soutěže vítězstvím 3:1 na palubovce Králova Pole. Brněnský celek nenavázal na předchozí úspěch v Ostravě, která naopak na úvodní nezdar odpověděla hladkou výhrou ve Frýdku-Místku.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud