23. října 2016 • 23:03

Za stavu 2:0 už bylo asi rozhodnuto, prohlásil Říčka

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Zlína dokázali na domácím ledě porazit Litvínov 4:1 a protáhli tak svou šňůru neporazitelnosti od Vervy na Zimním stadionu Luďka Čajky už téměř na sedm let. Zápas rozhodl jeho úvod, kdy Severočeši po první třetině tratili o dva góly.


"Věděli jsme, že soupeř bude mít za sebou těžkou cestu, takže jsme zkusili aktivně začít. To se vyplatilo a rychle jsme vedli 2:0. V tu dobu už byl zápas asi rozhodnutý," myslí si útočník Zlína Robert Říčka, jenž v 18. minutě zvyšoval na dvoubrankový rozdíl.

"Ráno jsme si říkali, že Litvínov napadá i v oslabení, toho jsem využil, vjel jsem rozhozené obrany a povedlo se mi trefit přesně horní růžek," popisoval sedmadvacetiletý útočník.

Za tohoto vedení už Berani nikam nespěchali. "Hráli jsme pozorně v obraně a čekali na brejky. Z toho jsme taky zvýšili na 3:0. Měli jsme klid na hokejkách, což se projevovalo. Soupeř sice ve druhé třetině už autobus rozjezdil a kousal, bylo to ale v pohodě," usmíval se Říčka.

Ševci po dlouhé době odehráli zápas na čtyři útoky. "Přišli kluci z první ligy a konečně jsme hráli na čtyři pětky. Je to lepší, můžeme hrát aktivněji, nemusíme šetřit síly," podotkl Říčka.

Na listinu zraněných ale přibyl navíc zadák Oldrich Kotvan. "Chyběl v přesilovkách, tam ale místo něj zaskočil Podešva, s ním jsme hráli, co vždy hrajeme. A vyšlo to," podotkl Říčka k faktu, že dvě trefy ze čtyř dali Zlínští v početní výhodě.

Litvínov měl za sebou sérii osmi výher v řadě, ve Zlíně, kde Verva nevyhrála už takřka sedm let, ale vše skončilo. "Asi nám vyhovuje jejich styl hry. I u nich letošní první souboj jsme vyhráli o tři góly," připomněl Říčka výhru 6:3 na severu Čech ze druhého kola.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud