4. prosince 2016 • 16:43

Finští florbalisté porazili Švýcary 6:4 a jsou ve čtvrtfinále MS

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Florbalisté Finska porazili ve druhém utkání na mistrovství světa v Rize Švýcarsko 6:4, vyhráli skupinu A a jako první si zajistili přímý postup do čtvrtfinále. Švýcaři budou o druhou pozici ve skupině bojovat v úterním duelu s Německem, v kterém jim stačí uhrát remízu. Mají na kontě dva body, Němci s Estonci po dnešní remíze 6:6 po bodu.


Úřadující vicemistři světa Finové vedli v sedmé minutě už 3:0 a v polovině úvodního dějství 4:1, ale Švýcaři se dokázali vzpamatovat. V druhé třetině díky dvěma využitým přesilovkám snížili Graf s Antenerem a v 48. minutě vyrovnal Maurer. V čase 50:15 ale vstřelil vítěznou branku Kailiala a v přesilové hře Švýcarů umocněné power play ještě do prázdné branky dovršil výsledek Salin.

V dresu poražených si připsal dvě asistence útočník Matthias Hofbauer, který si tak celkově vylepšil bilanci na 86 bodů za 44 branek a 42 asistencí z 47 utkání MS. Už jen dva body mu chybějí k vyrovnání historického rekordu Nora Willyho Fauskangera, jenž v 54 duelech zaznamenal na šampionátech 58 gólů a 30 přihrávek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud