8. prosince 2016 • 14:12

Nyní do toho musíme šlápnout, burcuje Kometu Erat

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
V nadcházejících dvou domácích zápasech proti Hradci Králové a s Mladou Boleslaví chtějí hokejisté Komety Brno ukončit sérii špatných výsledků a vrátit se mezi nejlepší trio extraligy. Pomoci jim k tomu chce i nejproduktivnější hráč soutěže Martin Erat, který týmu kvůli zranění čtyři kola chyběl a do sestavy se vrátil až před týdnem.


Po excelentním vstupu do sezony potkal Brňany výsledkový propad, z posledních devíti zápasů získali pouhých sedm bodů. Tři kola už nebodovali a z pozice extraligového lídra klesli až na čtvrté místo. "Nyní do toho musíme šlápnout. Takový hluchý moment vždycky přijde. Je dobře, že se dostavil nyní," řekl pětatřicetiletý útočník.

Ani Eratův návrat do sestavy nepomohl brněnskému týmu zastavit nepovedenou sérii. "Musíme hrát jako tým. Víme, kde děláme chyby. Máme dva měsíce na to, abychom se připravili na play off," řekl Erat.

Příčiny poklesu Komety nevidí ve špatné fyzické kondici, ale ve velkém hráčském zatížení. To znásobila marodka týmu a nahuštěný zápasový program. "Místo na čtyři útoky se hrálo pár zápasů jen na tři. Podobné stavy jsou všude, ať je to v KHL nebo v NHL. Kluci byli unavení. Nestačili jsme dobruslovat dozadu," konstatoval Erat.

Kometu také v posledních zápasech srazily nevydařené vstupy do utkání, ani následné zlepšení už pak nestačilo na otočení výsledku. Možnosti, že by se na špatných začátcích podepsala horší koncentrace, ale nejlepší útočník Komety odmítl.

"Hráli jsme dvacet zápasů, ve kterých jsme neměli problémy se začátky. Nyní bylo několik jiných v tom, že jsme měli deset minut slabších. Rozebrali jsme si chyby. Rozhodně nebudeme měnit taktiku. Jen ji musíme dodržovat," prohlásil Erat, jenž vidí východisko ze současného útlumu ve snaze hrát jednodušší hokej.

V tomto týdnu je pravidelně na trénincích Komety i majitel klubu a hlavní kouč Libor Zábranský, který dříve přípravu nechával na asistentech. "Jeden nebo dva dny tady nebyl asistent trenéra Haken, tak bylo potřeba, aby šel Libor na led. Jsem rád, že je na tréninku. Jeho přítomnost zdůrazňuje situaci. Kluci z něj mají velký respekt," dodal Erat.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud