25. března 2017 • 10:49

Chomutovský Huml vede produktivitu play off extraligy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Útočník Ivan Huml z Chomutova vede po čtvrtfinále produktivitu play off hokejové extraligy o bod před plzeňským duem Ondřej Kratěna, Jakub Lev. Pětatřicetiletý Huml, který před sezonou posílil Piráty z finského Kärpätu Oulu, si připsal v 11 zápasech 12 bodů a s osmi asistencemi je i nejlepším nahrávačem.


Kratěna se Lvem zaznamenali v 11 duelech po čtyřech gólech a sedmi přihrávkách. Na rozdíl od Humla už ale bilanci nemohou vylepšit, protože Plzeň vypadla ve čtvrtfinále s Libercem. Chomutov naopak postoupil do semifinále přes Třinec.

O pozici nejlepšího střelce se dělí s pěti góly Michal Vondrka s Dávidem Skokanem z Chomutova. Nejproduktivnějším obráncem je jejich spoluhráč Jan Rutta, který v 11 duelech nasbíral osm bodů za dvě branky a šest asistencí.

Nejlepší bilanci účasti na ledě při vstřelených a inkasovaných gólech mají se šesti kladnými body Adam Jánošík s Lukášem Vantuchem z Liberce a Marcelem Haščákem z Komety Brno. Nejhorší je s šesti zápornými body obránce Petr Kadlec z Plzně. Nejtrestanějším hráčem je obránce David Štich z Mladé Boleslavu s 65 minutami.

Mezi brankáři má nejvyšší úspěšnost zákroků 93,33 procenta Marek Čiliak z Komety Brno, nejnižší průměr 1,80 obdržené branky na zápas si drží Patrik Rybár z Hradce Králové. Čisté konto dokázali udržet Rybár, Ján Laco z Chomutova a Roman Will z Liberce.

Dosavadních 31 utkání navštívilo 200.763 diváků, což je v průměru 6476 na zápas.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud