29. března 2017 • 21:44

Máme co napravovat, ví hradecký útočník Dej

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Vstup do prvního semifinále v historii hokejistům Hradce Králové nevyšel a podlehli Kometě Brno 0:2. Útočník Rastislav Dej doufá, že se Mountfield podobně jako ve čtvrtfinále proti Litvínovu po úvodní prohře na vlastním ledě zlepší a zabojuje o finále.


"Máme co napravovat. Tentokrát to nebyl z naší strany ideální zápas," řekl Dej. S Litvínovem po úvodním neúspěchu už Východočeši nezaváhali a ovládli sérii 4:1 na utkání. "Trošku mi to ten zápas připomnělo. My jsme se sice snažili hrát náš systém, ale bohužel to nebylo ideální. Náznaky šancí jsme měli, ale optimální to nebylo. Ale je to jedno. Prohráváme 0:1 a musíme se připravit na čtvrteční utkání."

Zápas rozhodl gól, který dal ve třetí třetině osmnáctiletý Martin Nečas po rychlému protiútoku Brna. Předcházela mu ztráta v útočném pásmu, o puk přišel útok, v němž hraje i Dej. Kotouč ztratil jeho spoluhráč Roman Kukumberg.

"Stala se tam chyba," připustil rychlý forvard. "Bylo to o jednom gólu. I když musím uznat, že oni vypadali opticky líp. Jenže ve druhém zápase se to může obrátit. Musíme trošku víc začít od sebe," podotkl Dej.

Jednou z věcí, již potřebuje Mountfield vylepšit, jsou přesilovky. Ve čtvrtfinále v nich dominoval, Litvínovu dal sedm branek v pěti utkáních. Proti Brnu je hrál špatně, včetně pětiminutové výhody na přelomu první a druhé třetiny.

"Jak říkám, náznaky možností tam byly. Ale když už jsme dostali puk na bránu, odrazil se do rohu nebo k nim na hokejku a oni to vyhodili. My pak museli znovu zdolávat třicet metrů, což stojí síly. Musíme jít víc do brány, lépe střílet, lépe blokovat," hledal Dej recept na brněnskou defenzivu před čtvrtečním druhým duelem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud